this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

AvsÀtt, var ordet

“Tillhörigheten och samhörigheten med laget, klubbmĂ€rket, stoltheten över staden och fĂ€rgerna blir den allra viktigaste, och sista, bataljonen mot den förbannade vĂ€rlden precis utanför som bara skor sig sjĂ€lv.”

Vad tror du: kan det vara bastionen dönicken menar och inte bataljonen? Som ‘förskansning’ och kanske ‘befĂ€stning’?

Sparka ut fanskapet frÄn varenda tidningssida och varande tevekanal i landet! Pronto!

Och sĂ„ har det varit kravaller och upplopp i Genua i samband med söndagens match mellan Genoa CFC och AC Siena i italienska Serie A. NĂ€r hemmalaget lĂ„g under med 4–0 började delar av fansen att kasta in rökbomber och bengaler pĂ„ planen och tvingade sedan spelarna att lĂ€mna ifrĂ„n sig sina matchtröjor [sic] för att fansen ansĂ„g att spelarna inte förtjĂ€nade att bĂ€ra dem.

Matchen avbröts sÄ klart och det var lÀnge osÀkert om den kunde spelas klart. Sedan en grÄtande genoaspelare förklarat för de arga supportrarna att han och hans lagkamrater minsann gav allt för klubben fick spelarna tillbaka sina tröjor och matchen kunde Äterupptas efter 45 minuter.
Slutresultatet blev 4–1 till Siena och Genoa Ă€r nu farligt nĂ€ra nedflyttning.

Supportrarnas uppförande Àr naturligtvis oacceptabelt och sÄdana personer borde aldrig mer fÄ sÀtta sina fötter pÄ en fotbollsarena. Men det tycker sÄ klart inte Majistern: han försvarar i varje lÀge supportrarna och applÄderar Àven entusiastiskt de vÀrsta avarterna av huliganism. Det brutala vÄldet Àr Majisterns ledstjÀrna genom livet och allra bÀst tycker kÀrlekens och innerlighetens apostel framför alla andra att det Àr nÀr nÄgon annan slÄss och bÀr sig Ät för annars kan man ju sjÀlv bli haffad av polisen.

Majistern Ă€r av den allra vĂ€rsta och fegaste sorten: den som stĂ„r lĂ€ngst bak och skriker och skrĂ€nar att de dĂ€r framme ska slĂ„ ihjĂ€l Ă€nnu mer och vrĂ€ka pĂ„ för fullt med bomber och bengaler och som alltid sjĂ€lv Ă€r den förste att smita ut bakvĂ€gen nĂ€r ordningsmakten kommer och the goin’ gets rough.

Genoas fans har all rĂ€tt Ă€r dĂ€rför rubriken pĂ„ Majisterns senaste blogg i Expressen. “Fansen krĂ€ver att spelarna ska visa samma stolthet för laget och klubbmĂ€rket som de sjĂ€lva gör”, skriver han ocksĂ„ vilket borde innebĂ€ra att kasta bomber och bengaler och riva hela lĂ€ktarsektioner Ă€r detsamma som att ‘visa stolthet’.

“Fotbollsspelare i Italien behandlas som gudar. De fĂ„r betalt som kejsare och de fĂ„r Ă€gna sig Ă„t det bĂ€sta som finns, att spela fotboll pĂ„ elitnivĂ„. NĂ€r dĂ„ dessa spelare (i fansens ögon) inte gör sitt yttersta för laget och klubben blir de med all rĂ€tt skitförbannade.”

Jag tror inte att det finns nÄgra spelare i italienska Serie A inte gör sitt bÀsta och presterar efter bÀsta förmÄga och det gör det med sÀkerhet inte i andra lÀnders förstadivisioner. Bara det att Genoa inte Àr ett bÀttre lag Àn sÄ hÀr och det Àr inte spelarna heller.
Det Ă€r ingenting nĂ„gon utom kanske klubbens Ă€gare ska bli ‘skitförbannad’ för och varför hade fansen bomber och bengaler med sig innan matchen började? För att kasta dem, sĂ„ klart: ingen huligan bĂ€r med sig en brandbomb till fotbollsstadion för att sedan bĂ€ra hem den igen oanvĂ€nd.

Majistern svamlar alltid om vikten av ‘varsam vĂ€rdighet’ och att mĂ€nniskor ska visa ‘respekt’ Ă€ven om det inte alltid klart framgĂ„r vad det Ă€r mĂ€nniskan ska visa respekt för men om du frĂ„gar mig tror jag att det Ă€r Majistern.
Han ser sig ocksĂ„ gĂ€rna som en ‘ambassadör’ men bara för sig sjĂ€lv nĂ€r han reser i första klass med sidenslips och svart kostym och vĂ€ltrar sig pĂ„ lyxhotell av stĂ€ndig ‘vĂ€rldsklass’ pĂ„ den svenska landsorten, dĂ€r tills vidare endast Majistern har trĂ€ffat pĂ„ ett sĂ„dant förnĂ€mligt etablissemang.

I dag Ă€r det fotbollsspelarna som Ă€r ‘ambassadörer’. För ‘folket’ som “dĂ€rför [sic] har all rĂ€tt att avsĂ€tta dem” nĂ€r ‘folket’ blir skitförbannat och spelarna “inte visar samma lust, glĂ€dje och engagemang som folket gör”. SĂ€rskilt nu nĂ€r det Ă€r ‘tuffa tider’ ocksĂ„ och det ska köpas sĂ€songskort och sonen ska ha en egen svindyr matchtröja i favoritlagets fĂ€rger och nu hör jag ett avlĂ€gset och ödsligt eko av Jösses Personen nĂ€r han hallucinerade om en cykel till lillgrabben och en ny vĂ„rkappa till frun.

De personer Majistern hyllar Ă€r inga supportrar. De Ă€r gangsters och vĂ„ldsverkare och kriminella och de har ingen rĂ€tt alls att “avsĂ€tta” vare sig fotbollsspelare eller vandalisera idrottsarenor.
VadÄ, Majistern har ju varit backreserv i GAIS pojklag! Vet inte han att det Àr trÀnaren som tar ut laget och inga brölande bombkastare pÄ lÀktaren?

Heregud, vad Ă€r det för ‘supportrar’ som med “lust, glĂ€dje och engagemang” tar ett helt fotbollslag som gisslan mitt under en match bara för att spelarna inte kan bĂ€ttre??

Menar Mjaistern att jag ocksÄ ska gÄ ut pÄ stan och vandalisera och slÄ förbipasserande i skallen med mitt sjysta jÀrnrör bara för att DjurgÄrden förlorar varje match och jag Àr skitförbannad?

Eftersom Expressen publicerar Majisterns oförskÀmda hyllning till vÄld och huliganism i samband med idrottsevenemang mÄste jag förstÄ att Àven tidningen stÄr bakom en sÄdan grotesk uppfattning.
Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare har möjlighet att pÄ denna plats omgÄende förklara att sÄ inte Àr fallet.

Sparka samtidigt ut Majistern frÄn varenda tidningssida och varenda tevekanal i landet! AvsÀtt, var ordet! Pronto!
Han Àr en skam för vilken arbetsgivare som helst och skammen kletar vid tidningen och tevekanalen. Om Majistern fÄr fortsÀtta att hÀrja fritt och utan att nÄgon stoppar honom kan det hÀnda att skammen inte gÄr att tvÀtta bort sedan.