this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Degenererad och flottig

Pippi-Pernilla och Hannah Graaf blir stĂ„uppkomiker i höst i Kanal 5:s nya satsning “Mitt liv Ă€r ett skĂ€mt”, meddelar Aftonbladet.
Bland de blivande stĂ„upparna finns Ă€ven Tony Irving, Bingo RimĂ©r, Johannes Brost, Glenn HysĂ©n, Sofia Wistam, Katrin Zytomierska, Rickard Olsson, Anders ÖfvergĂ„rd, Thomas Bodström, Christer Sandelin, Annika Jankell, Edvard Blom och Frank Andersson – och Majistern.
Hannah och Katrin och Anders och Edvard kÀnner jag över huvud taget inte, men de kanske ocksÄ Àr nÄgot slags kvartskÀndisar?

Du hör ju sjÀlv vilka sprakfÄlar som ska skjuta frÄn höften i Femman i höst: Johannes Brost och Glenn Hysén, Rickard Olsson och Christer Sandelin (jag hoppas att jag lÀste fel! det mÄste jag vÀl ha gjort?) och Tompa frÄn justitie och lilla Ankan som har fyllt 50 men alltid klÀr sig som vore hon 14 och hur jÀvla kul Àr det?
Och sÄ pÄ toppen av alltihop, eller om det Àr botten jag menar: vÀrldens trÄkigaste mÀnniska som tror att allting Àr pÄ riktigt och tar allting och allra mest sig sjÀlv pÄ allvar och har snöat in pÄ Gud och Bollen.

Jag kÀnner att jag redan börjar lÀngta tillbaka till gamla hederliga Har du hört den förut med Ewert Ljusberg och Margareta Kjellberg: snus och snusk och skinnvÀst och sex stora starka pÄ en pub i skogen.

I Dalarnas-Tidningar i gÄr var det inte sÄ mycket stÄuppkomik. DÀr upprepade Majistern en krönika som publicerades i Expressen för ett och ett halvt Är sedan. Men det gör vÀl ingenting: recycling Àr pÄ modet.

Det börjar dock illa: “I en helt ny rapport frĂ„n BRIS som presenterades i veckan slĂ„s det fast att mĂ„nga barn och ungdomar lider av sina förĂ€ldrars skilsmĂ€ssa. Men inte bara dem, Ă€ven förĂ€ldrarna sjĂ€lva mĂ„r dĂ„ligt över att sĂ„ra sina barn nĂ€r de skiljer sig.”
Jag fattar det bara inte: borde Majistern inte ha lÀrt sig att skilja pÄ subjekt och objekt nu nÀr han strax ska fylla 40? De sÀger att det aldrig Àr för sent att lÀra, men ibland Àr det nog det.

“Vi Ă€r dĂ„liga pĂ„ att se sammanhang i Sverige”, sĂ€ger Majistern ocksĂ„ och man ville gĂ€rna veta vad han menar med det. Vilka ‘vi’ talar knĂ€ppskallen om och ser de sammanhang bĂ€ttre i andra lĂ€nder och kanske allra bĂ€st i Italien?

“NĂ€r vi mĂ€nniskor gör oss sjĂ€lva till gudar avsĂ€ger vi oss vĂ„r vĂ€rdighet.” StĂ€ndigt dessa förbannade ‘vi’ och det finns ingen mĂ€nniska pĂ„ jorden som har satt sig mer i Guds stĂ€lle Ă€n Majistern.

“VĂ€gen till nĂ„gon form av lycka löper alltid bort ifrĂ„n oss sjĂ€lva” och man undrar var ‘lyckan’ dĂ„ kan stĂ„ att finna. Den hĂ€r Ă€r ocksĂ„ bra, ja nĂ€stan för bra: “StĂ€ndigt denna degenererade och flottiga sjĂ€lvcentrering.”

Majistern gillar prins Janne ocksÄ och det var i grevens tid att hovet fick veta det om han ska fÄ huvudtala pÄ Solliden pÄ Skansen den 6 juni och lÀsa en usel dikt i Borgholm pÄ Kickans födelsedag eller sjunga en stump med Tomas Ledin och kanske fÄr Majistern rent av ta emot nÄgon sorts utmÀrkelse ur kronprinsesans hand dÄ?

StÀndigt denna degenererade och flottiga sjÀlvcentrering.

Expressen och Dalarnas-Tidningar borde omedelbart upphöra att betala Majistern nÄgra arvoden, eftersom han inte skriver nÄgot nytt och hela tiden talar om samma sak: sig sjÀlv och Gud och den heliga Bollen, i just den ordningen.