this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bra betalt

I braskande meddelanden pĂ„ Majisterns twitterkonto samt i de frireligiösa tidningarna Dagen och Livets ord och Ă€ven i den kristna högerns megafon framför andra publikationer utlovades en “debatt om Gud och moral” i ABF-huset i Stockholm till i tisdags mellan Majistern och Humanisternas ordförande Christer Sturmark.

Jag var inte dĂ€r av skĂ€l som jag tidigare har redovisat. Men av referaten efterĂ„t att döma uteblev debatten med största möjliga noggrannhet: de bĂ„da ‘debattörerna’ tycks mest ha suttit och smĂ„pratat i all gemytlighet om vad den andre tyckte om tillvaron i största allmĂ€nhet.

Det Àr ju dumheter! DÄ kunde Majistern och Christer lika gÀrna ha trÀffats över en fika pÄ stan eller snackat en stund i telefonen i stÀllet för att ta 60 kronor i intrÀde till en debatt som aldrig var meningen skulle Àga rum.
Jag betalar inte 60 kronor för att fĂ„ lyssna till ‘ett sympatiskt samtal’ om Gud och inte nĂ„got annat heller. Om det Ă€r ‘debatt’ som utlovas ska stickor och strĂ„n ryka och smockan hĂ€nga i luften: annars kan det vara.
Om den ene (Christer) inte tror pÄ Gud för fem öre och den andre (Majistern) tror mer Àn jag tÀnker Àr nyttigt borde det vara upplagt för ett praktgrÀl.

Drygt 200 personer x 60 kronor blir i alla fall 12 000 kronor att dela pĂ„ tvĂ„ för mindre Ă€n en timmes ‘jobb’.

Gud ske pris och Àrad vare Han i höjden!