this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bojkotta Birro

Allt Birro rör vid blir klibbigt och kletigt. För Birro kan inte relatera till nÄgot annat Àn sig sjÀlv. Birro krÀver empati frÄn andra, men ingen saknar en sÄdan egenskap mer Àn han. Birro har bara medkÀnsla med sig sjÀlv.
Alla mĂ€nniskor hatar Birro ocksĂ„. SĂ€ger Birro. För det ingĂ„r i hans sjĂ€lvbild. Eller kalla det ‘varumĂ€rke’, om du vill: den ‘bild’ Birro har skapat Ă„t sig. Det Ă€r den Birro tjĂ€nar pengar pĂ„. Och att berĂ€tta om att han har gĂ„tt pĂ„ bidrag som han omsorgsfullt söp upp varje gĂ„ng han fick pengar. Att han alltid slog sönder saker i fyllan och villan och knullade tre tjejer samtidigt pĂ„ en toalett. Medan flickvĂ€nnen vĂ€ntade utanför. I Birros vĂ€rld Ă€r detta en merit. Det, och att han aldrig har lĂ€rt sig nĂ„gonting som helst. Han kanske inte kunde?
Birro har Ă€ven mer Ă€n kanske nĂ„gon nu levande kĂ€ndisaspirant exploaterat delar av sitt privatliv pĂ„ ett sĂ€tt som kunde kallas… smaklöst. Eller Ă€nnu vĂ€rre? Det finns ingen i Sverige i dag som produktplacerar sig med samma svettiga iver och illröda energi som han. DĂ„ hĂ€nder det rent av att Birro gĂ„r över lik.
NĂ€r Birro talar om flickvĂ€nnen och deras barn skriver han inte ‘vi’ eller ‘vĂ„r familj’ utan nĂ€stan alltid “min familj”. Familjen som ett föremĂ„l. En Ă€godel. Birros Ă€godel. “Jag Ă€r en mur av ljus runt mina barn.” Men det Ă€r vĂ€l hennes barn ocksĂ„? Birros synsĂ€tt pĂ„minner om nĂ„gonting som har legat för lĂ€nge i en jordkĂ€llare.
För att inte tala om hur alla svenskar hatar Italien. Och italiensk fotboll. Det vet Birro bestÀmt, för Birro Àr italienare. SÀger han. Fast Birro Àr svensk och född i Angered i Göteborg. Jag lovar: Birro har ett motorfel i huvudet. Det Àr nÄgot lager dÀr inne som har skurit.
Jag ger mig fan pĂ„ att Birro Ă€r en sĂ„dan dĂ€r hopplöst obehaglig mĂ€nniska som knuffas och trĂ€nger sig före med sin barnvagn överallt ocksĂ„. Allra helst nu, nĂ€r han har skaffat en svindyr och jĂ€ttestor. Jag Ă€r övertygad om att Birro Ă€r en person som tycker att hans barn har rĂ€tt att sparka pĂ„ medpassagerarnas stolsryggar under hela flygresan frĂ„n Norrköping International till Papaya Beach. Om nĂ„gon klagar kallar Birro denna person ‘en trĂ„kmĂ„ns som hatar barn’. Det Ă€r Birros sĂ€tt att ‘diskutera’: ohederligt och alltid med taggarna utĂ„t. NĂ€r Birro med familj lĂ€mnar en restaurang eller ett kafĂ© tror jag att det ser ut som om en bomb har exploderat kring bordet dĂ€r de satt.
Om Birro bodde i Stockholm skulle han anlita en butler i tunnelbanan. Och aldrig skulle Birro undra över vem som tvÀttade butlerns tvÀtt nÀr denne hade tvÀttat och strukit Ät Birro. [Fast Birro Äker aldrig tunnelbana. Han Äker bara taxi, det har han sjÀlv berÀttat. Och pÄ tÄget Àr det endast första klass som duger. Ja, inte ens det: SJ Àr det Birro hatar mest av allt. Och en busschaufför i Norrköping som inte bugade tillrÀckligt djupt för flickvÀnnen en gÄng. Den jÀveln lovade Birro att ge sparken i sin blogg.] SÄdana futtigheter som en ansiktslös betjÀnt bekymrar inte en bjÀsse som Birro som frotterar sig med det svenska kulturetablissemangets B-lag, fast han tror att han spelar final med favoritlaget AS Roma i Champions League.
NĂ€r Birro uttalar sig om Stockholm sĂ€ger han att det vĂ€rsta med stan Ă€r “pisslukten i tunnelbanans hissar”. Och bara Birro vet hur mĂ„nga hundra hissar han sjĂ€lv har pissat i. Patetiskt Ă€r det ord som osökt instĂ€ller sig.

Inte Birros tekopp

I sin senaste blogg i Expressen skriver Birro om Maradona och Neapel. Men det blir inte sĂ„ mycket Maradona och inte Neapel heller. Birro jĂ€mför Neapel med RosengĂ„rd [sic] i Malmö och skriver att maffian “hĂ„ller staden om ballarna”. Det Ă€r ett uttryck Birro Ă€r sĂ€rskilt förtjust i och ofta anvĂ€nder.
Vem vet, en frÀlsare kan ju ÄtervÀnda? OcksÄ frÄn de döda, filosoferar hobbyteologen Birro Àven. Det finns mÀnniskor som har vÀntat pÄ en sÄdan comeback i 2000 Är nu, men den har Ànnu inte intrÀffat. Ingenting tyder heller pÄ att det ska hÀnda pÄ 2000 Är igen. Sedan berÀttar Birro stolt om hur han tiggde till sig gratis kaffe en vinter i Neapel och att han har samtalat lÀnge och intrÀngande om fotbollslaget Napoli med klubbens nuvarande Àgare, den kÀnde filmproducenten Aurelio De Laurentiis.
Birro avslutar med att “be alla som hĂ„ller pĂ„ Elfsborg och svensk fotboll” om ursĂ€kt för att han hĂ„ller pĂ„ Napoli i kvĂ€llens match pĂ„ Stadio San Paolo i Neapel. Som om nĂ„gon brydde sig? Som om det har nĂ„gon betydelse vilken flagga Birro viftar med framför teven? Sedan kommer drĂ„pslaget: fotbollen som “erbjuder en glittrande vĂ€g ut ur [misĂ€ren] och paniken”. SĂ€ger han som senast i gĂ„r anklagade andra för att inte ta politik ‘pĂ„ allvar’.
Och pÄ Twitter finns det 6 000 som följer hans minsta andetag, meddelar Birro stolt. Hur mÄnga idioter finns det?