this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bibel borttappad. Återfås mot förmodan

Hittade Birro ingen Bibel? Eller var det bara snack att han skulle bläddra i den “resten av dygnet” för att vara i toppform i dag på morgonen. För sedan började Birro strax blogga och twittra igen och så ställde han sig vid fönstret med en kopp kaffe och tittade på fyllona som vinglade förbi utanför och då fick Birro en sådan oemotståndlig lust att ge sig ut på stan själv att han inte kunde låta bli fast han hade lovat att vara hemma och läsa Bibeln ända till i dag på morgonen men när han kom ut på gatan blev Birro så trött att han måste sätta sig en stund på en bänk innan han kunde fortsätta. Tänk om Birro hade trillat i Motala ström!
Senare på kvällen sätter sig Birro inte framför Bibeln utan framför teven och tittar på matchen mellan IFK Norrköping och Hammarby. Efteråt skickar han samma gamla vedervärdiga artikel som förra gången till Expressen men med en annan rubrik och tillägget att han ska ha på sig det finaste han äger i dag: fotbollsklubben Romas matchtröja. Läsaren får också veta att Birro drömmer om att en dag få spela i Romas A-lag. – Ja men, för helvete!??

Högtidsdräkt?

Man kunde tänka sig att nattredaktören hade läst Birros eländiga pekoral en gång förut, men på Expressen finns det ingen som läser den egna tidningen. Så nu står artikeln att läsa i dagens nätupplaga av Expressen. En gång till. Säkert på många andra ställen också. Fasansfullt.
Men jag undrar ändå: varför skrev Birro i går att han skulle läsa Bibeln hela resten av dagen och natten också för att vara “varm och varsam” i dag – när han i alla fall inte tänkte göra det? Birro tänkte blogga och twittra och ta ett varv nere på stan och titta på teve i stället. Det finns ingen tvekan längre: Birro är en humbug. En billig bluff. Birro kanske inte ens äger en Bibel?