this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Barnvisor och killer boots

NÀr majister Muffins kollade bollen pÄ teve förr och Italien förlorade hÀnde det att han djupt krÀnkt och i vÄldsamt raseri vandaliserade Italienska föreningen i Göteborg nÀr han var pÄ fyllan och till övriga medlemmars omedelbara förtjusning, mÄste man förstÄ.
I dag Ă€r Muffins en beundrad författare och uppuren ’mediepesonlighet’ och nĂ€r han kollar bollen Ă€r Muffns en sjĂ€lvklar gĂ€st i arenornas VIP-loger. Hur lĂ€skigt som helst: dĂ€r tvingas ham kryssa försiktigt mellan spyorna nĂ€r direktörerna och kostymnissarna och pamparna krĂ€ks i kapp pĂ„ fyllan för att inte fĂ„ sina Dr. Martens mördarkĂ€ngor nedkletade medan det nyktra och fredliga folket sjunger barnvisor och frĂ€lsissĂ„nger tillsammans pĂ„ norra stĂ„.
Jag har ocksÄ varit inviterad till en och annana VIP-lÀktare i mina dar, men aldrig att jag har sett en enda redlös sponsor eller klubbdirektör spy i halvtid.

Majster Muffins Ă€r ett slags sjĂ€lvutnĂ€mnd kĂ€rleksapostel och predikar i varje annat sammanhang icke-vĂ„ldets blötlagda evangelium – utom överallt dĂ€r fotboll sparkas. I januari i Ă„r röstade riksdagen
ja till regeringens förslag om maskeringsförbud vid idrottsevenemang, vilket varje normal mÀnniska borde uppfatta som alldeles sjÀlvklart. Löjligt, tycker dÀremot en imbecill Muffins. Det Àr svansen av fans som Àr de riktiga supportrarna och inga andra. Det Àr svansens hÄrdföra kÀrna som Àger klubbarna och arenorna och dÄ vore det vÀl sjÀlva fan om de inte fick lov att leva lite rövare pÄ lÀktarna och kasta bomber och bengaler pÄ motstÄndarnas anhÀngare och spöa upp dem med jÀrnrör och skjuta med fyrverkerirer mot det andra lagets hejarklack!
Det Àr ju fotboll, förfan, och fest och fart och full rulle och dÄ hör det lite rajtantajtan till och gÀrna lite uppfriskande hÄngel med smÄtjejejrna i motstÄndarnas klack.
AIK:s notoriska Black Army har löst prolemet pÄ sitt eget vis, vilket ivrigt applÄderas av en blodtörstig majister Muffins. AIK-fansen kringgÄr maskeringsförbudet genom att klÀ ut sig i muslimernas religiösa niqab, en slöja som tÀcker ansiktet men inte ögonen och anvÀnds tillsammans med en huvudduk.
Muffins kallar detta tilltag ”en fantastisk kulturyttring”. Det Ă€r rent av sĂ„ befriande och underbart roligt gjort att majister Muffins blev helt lycklig nĂ€r han lĂ€ste det. Och sĂ„ Ă€r det det gamla enfaldiga tjatet om att rulla in en kokosnĂ€t i ett rum. Varför skulle nĂ„gon rulla in en nĂ€t i en konstsalong och kalla det en installation? Det Ă€r uppenbart att Muffins inte heller begriper ett dyft av vad konst Ă€r.