this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bara en sak till

“Vi supportrar […] hinner inte ens dricka vĂ„r öl […].” – Har Birro trillat dit nu igen? Snubblat pĂ„ flaskan? Det fĂ„r vi Ă€ndĂ„ inte hoppas. Det mĂ„ste vara ett skrivfel bland alla tusen andra varje gĂ„ng Birro bloggar.
Journalister som skriver om fotboll Ă€r lika snuskiga som Birro. Han kletar pizza i datorn. De har “gratiskorv och flottiga mazariner” i tangentbordet. SĂ€ger Birro i alla fall.
Har de verkligen det? PÄ bilder i tidningen hemifrÄn Birro förstÄr vi att han Àr snudd pÄ sin egen sanitÀra olÀgenhet. Men alla journalister? Jag kÀnner mÀngder av sÄdana mÀnniskor. Ingen enda av dem hÀller ketchup och kaksmulor i datorn.

Supporter i sunkig miljö

Italien Ă€r utslaget ur VM. Birro kan inte sova för han grĂ„ter sĂ„. Birro Ă€r ledsen. Men det gör ingenting: Birro Ă€lskar att tycka synd om sig sjĂ€lv. Han gĂ„r vidare, trots allt. “Med vĂ€rdighet, heder, solidaritet och tĂ„lamod.” Jag vet ingen som ljuger sĂ„ mycket nĂ€r han skriver som Birro.
Sedan Ă€r det nĂ„got flottigt om att “allt gott du gör fĂ„r du tillbaka”. Men det finns de som menar att otack Ă€r vĂ€rldens lön. Birro blir alltmer otĂ€ckt lik den dĂ€r friluftsförkunnaren frĂ„n Galileen i sitt sprĂ„k. Jag tror att Birro ser sig som en… frĂ€lsare. Utsedd av sig sjĂ€lv och med mandat frĂ„n… Birro. SjĂ€lv Ă€r jag mer inne pĂ„ det dĂ€r med att ingen tackar dig nĂ€r du gĂ„r.
“NĂ€r vi kan kĂ€nna en annan mĂ€nniskas lidande blir vi solidariska med oss sjĂ€lva.” Birro Ă€r över huvud taget svag för den pretentiösa plattityden: ballongen som med hjĂ€lp av starka lungor kan göras stor och skinande och uppumpad. Men vad Ă€r det han sĂ€ger nĂ€r han skriver? Ingenting alls.
Birro gömmer sig bakom kladdig och sentimental retorik: tom och innehÄllslös som ett bortkastat banaskal. Ord utan mÄl och mening flaxar omkring som ett korthus i en virvelstorm.
Birros tjatar varje dag om hur ‘vackert’ hans hotellrum pĂ„ KörsbĂ€rsvĂ€gen i Stockholm Ă€r. Men bredbandet Ă€r uselt. Ja men, sĂ€g ifrĂ„n i receptionen för fan. I stĂ€llet för att gnĂ€lla i blaskan. Eller byt hotell. Skulle inte Birro ‘nattsudda i live-teve’ med Expressens lĂ€sare hemma frĂ„n vardagsrummet i nya lyxlĂ€genheten i Norrköping förresten? Vad gör han dĂ„ pĂ„ ett rĂ€tt sunkigt hotell i Stockholm hela tiden?
Bara en sak till. Du som har snott rÀttstavningsprgrammet ur Birros dator. LÀmna tillbaka det. Genast. Han klarar sig inte en dag till utan. Fast frÄgan Àr om det hjÀlper?
Jag vet inte. Men det verkar vara ett fyllo som sitter och skriver.