this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Annars fÄr kaninen inte plats

Du kan inte avfÀrda ett geni. Du kan inte avfÀrda en hel stads oerhörda kÀrlek. Du kan aldrig trampa pÄ en legends uppgift och passion.
Majisterns lovord över fotbollsfavoriten framför andra, AS Romas lagkapten och mittfÀltare Francesco Totti, tar aldrig slut.
Och alla mÀnniskor i Rom Àlskar inte Totti: 1 125 000 mÀnniksor hejar pÄ lokalkonkurrenten SS Lazio och Tommaso Rocchi.

MÄnga lappar har skrivits i hat och i mörkrer och lagts i den fula trollkarlens förbannade svarta hatt. Sedan har amatörerna turats om att dra och lÀsa de dÀr lapparna. Nu sitter de dÀr och förtvivlar.
Majistern skrockar skadeglatt Ät alla idioter.som har tvivlat pÄ Idolens kapacitet. Men vad trollkarlen har med saken att göra Àr svÄrt att förstÄ och varför Àr han ful och vad har hatten gjort för ont?
En trollkarl mÄste ha hatt: annars fÄr inte kaninen plats.

Sedan gÄr Majistern upp i falsett och ner i spagat pÄ samma gÄng: Den dÀr straffen! En Caravaggio, medborgare. En DaVinci. Ett mÀsterverk.
Att jÀmföra ett mÄl pÄ en fotbollsplan med mÄlningar av Caravaggio och da Vinci Àr bara löjligt: ett mÄl i fotboll kan vem som helst göra och det har rent av hÀnt att Olof Mellberg har satt en balja en gÄng.
Men inte alla mĂ„lar Pauli omvĂ€ndelse och adelsdamen Ginevra de’ Benci: Totti och Zlatan & co spelar sĂ„ att sĂ€ga inte i samma liga som tvĂ„ av konsthistoriens förgrundsgestalter.
Genialitet mÀts med olika mÄttstockar och kanske finns det ingenting som heter sÄ heller utan Àr allting bara hÄrt och entrÀget arbete. Det borde Àven en Majister begripa.

VarpÄ alltihop svÀmmar över och kapsejsar alldeles: Totti Àr ett geni som bÀr miljoner naiva drömmares kÀrlek i allt han gör. Jag Àr sÄ lycklig att jag fick döpa min son efter dig. Grazie, Capitano.
I say no more.

Ginevra de’ Benci
Leonardo da Vinci 1478
National Gallery of Art
Washington DC