this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alltid nåt

Nej, nu jäv… Snart blir jag riktigt rejält förbannad! För en månad sen delade de ut ett jättejättestort författarpris till… en popsångare som klinkar lite grand på gitarr och piano ibland och som knappt har skrivit två böcker och inte ens har vett och etikett att komma hit och hämta och tacka alla dem som har delat ut. Frågan är rent av om han bryr sig om det där priset över huvud taget och maken till ohyfsad snorvalp får man leta efter! Amerikan också har jag hört och det vet man ju vilka dårar de är som inte ens kan rösta rätt när de ska välja president.
Och nu har det hänt igen! Ett annat fint litterärt pris som jag tror heter Kronblomspriset eller August och Lotta eller nåt efter några av landets främsta författarpersonligheter delades ut i går. Till en KVINNA! Vad i HELVETE! Det är så att man kan bli GALEN. När det finns så många skitsmarta härliga kulturmän som skriver mycket bättre böcker än alla halvgamla skånska tanter tillsammans! Vad är det för böcker de skriver? Den där kärringboken som belönades med hundratusen spänn i går har ett ord i titeln som ingen begriper. Polyglott, vad fan är det?
Förresten tycker jag att böcker som inte handlar om Gud och om Bollen och majister Magplask ska få några priser alls!

I mer än tjugo år har en tjomme från Göteborg gett ut nära ett tjog böcker och har bara fått en simpel Jungman Janssonutmärkelse kastad efter sig under alla år. Kan det vara för att Tjomme är göteborgare och inte anses fin nog för att släppas in i huvudstadens litterära och äckligt kulturelitistiska salonger? Eller beror en sådan ohygglig försummelse från prisutdelarnas sida på att han är en medelålders vit heterosexuell man och dessutom en person med perversa religiösa böjelser? Hur ska man annars förklara denna pinsamma litterära fadäs? Några säger att det kan vara för att Tjomme är fascist och rasist och skriver sämst av alla som finns. Men det är nog bara ont och avundsjukt förtal: Tjomme försäkrar själv att han ALLTID skriver bättre än nånsin! Vilket bara det verkar konstigt. För att skriva ”bättre än nånsin” måste men nån gång för kanske länge sen ha skrivit inte fullt ut lika bra som man gör nu.
Tjomme behöver förresten prispengarna för att upprätthålla sin extravaganta och utsvävande livsstil: så där uppkäftigt och rebelliskt gerillagubbigt som stora poeter och obändiga konstnärssjälar alltid har levt livet med Baileys och bärs till frukosten i konstant nerkissade kalsonger!

birro

Det är alldeles uppenbart att 2016 inte är Tjommes bästa tid. Det är förresten inte såna tider och har aldrig varit det heller. När Bladet Kultur presenterar landets mest inflytelserika och mäktiga personer finns Tjomme ingenstans bland de 75 på listan. Skandal! Liv Strömquist finns i alla fall med på plats #20 vilket jag tycker är bra och Roy Andesson #49 och Klas #56 i den där utflippade fuckin’ jävla Akademien som bara delar ut priser till fel männscher hela tiden utom till Tråkmåns en gång men aldrig till Tjomme fast han har slitit och släpat i fylleri och självförvållad förnedring i snart ett kvarts sekel nu och så Kungliga operans chef Birgitta Svendén på plats #64. Alltid nåt att glädjas över när vilken dag som helst och knappt ens det decembermörkret hänger som en trött och bakfull sotare över hustaken!

cartoonist1cartoonist2