this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alltid dit vinden blåser

Majistern annonserar efter en lägenhet i dag. I Expressen. Men inte på annonsplats som han själv bekostar, utan i sin eländiga blogg om Bollen som han får betalt av tidningen för att skriva. Får man göra så?
Jag tycker inte att det verkar riktigt reko. Plebejiskt, på något vis.

I annonsen kallar sig Majistern med uppkomligens falska blygsamhet för “en medelmåttigt rik poet”. Stanken känns ända hit.

I mer än tjugu år har Majistern hatat Stockholm och aldrig missat ett tillfälle att förnedra och förolämpa staden och alla som bor där. Nu har Majistern bott i Stockholm i två månader och “kan inte ens föreställa sig at bo någon annastans”.
Om bara några veckor tror Majistern att han är infödd stockholmare och äkta söderkis och att han kickade boll med Nacka och satt på krogen med Slas och andra kulturarbetare i keps och att hans favoritlag alltid har varit Bajen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: ingen är mer ostadig och ombytlig i sina åsikter än Majistern. Han byter synpunkt och vinglar från den ena uppfattningen till den andra lika många gånger varje dag som jag tänder en cigarett.
Allra bäst är Majistern på att lismande och flottigt krypa för makten och människor han kan ha nytta av inom kort. Jag tror att Majistern är skickligast i landet i denna tveksamma konstart.

När det är match i Serie A på teve travar Majistern “runt lägenheten”. Om han satte sig ner i stället och funderade över vad den meningen faktiskt betyder kunde Majistern kanske lära sig något om hur det går till att skriva.
Vi andra kan trava runt i lägenheten medan vi väntar på att Majistern har tänkt färdigt.

Det är inte bara matchen FC Internazionale–Juventus FC på Stadio Giuseppe Meazza aka San Siro i Milano som spänner den ömtålige Majisterns redan hårt ansträngda nerver till bristningsgränsen. Det gör också själva v ä n t a n på matchen: då biter Majistern ner nagelbanden på pekfingret så att det börjar blöda.
Var i all världen ska det här sluta? På hispan?

Majistern är till allt annat obehagligt även småskuren och inskränkt: han ruvar ständigt på hämnd och “är begåvad med ett hysteriskt minne” som aldrig glömmer en oförrätt.
Ända sedan Majistern fick sparken från Kvällsöppet har han drömt om hur han skulle håna dem som gav honom kicken om han mötte dem igen: som “[Francesco] Totti med fingret framför näsan, eller den kaxigt nonchalanta vinkningen runt örat som [Marco] Materazzi gjorde efter sitt straffmål i finalen 2006”.

I går mötte Majistern en av de där “jävla idioterna” på TV4 och Kvällsöppet. Vad gjorde Majistern då? Han log inställsamt och sa hej.
Vill du veta varför? Man vet aldrig när det kan dyka upp ett anbud igen.

Den där målgesten Majistern talar om som Materazzii gjorde när han hade avgjort VM-finalen 2006 mot Frankrike är nog mer att han v i n k l a r ena handen bakom örat som för att höra publikens ovationer bättre än att han vinkar till åskådarna (eller hånfullt till motståndarna?).

Att vinka och att vinkla är inte exakt detsamma utom möjligen i Majisterns totalkvaddade språkförståelse.