this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Alla över en kam

Birro bloggar vidare om Priderörelsen ocksĂ„. Den hĂ€r gĂ„ngen i Östgöta-Correspondenten. DĂ€r har Birro Ă€ven lyckats placera det hĂ€r Ă„rtusendets mest obehagliga artikel pĂ„ svenska: det förfĂ€rliga pekoral som stod att lĂ€sa i Expressen hĂ€romdagen. Finns det inga redaktörer pĂ„ landets tidningar mer? Eller sköter vaktmĂ€starna det jobbet i dag?
Birro har tidigare twittrat och klagat över att inte alla Ă€lskar honom och de ideal han sĂ€ger att han stĂ„r för: “Sedan nĂ€r och varför Ă€r det okej att bli personligt hatisk nĂ€r det gĂ€ller mig?” I Östgöta-Corren gĂ„r han pĂ„ i samma stil igen: “Sedan nĂ€r blev det okej att personligt och helt och hĂ„llet utan proportioner kasta sig över mig som person?
Men nu Ă€r det nog inte personen Birro som upprör mest: det Ă€r snarare hans i varje sammanhang onyanserade och illa underbyggda Ă„sikter. Och sĂ€ttet han framför dem pĂ„. SĂ„ hĂ€r drar Birro alla dem som inte tycker som han över samma kam: “alla avtrĂ€desstinkande proggare, alla otvĂ€ttade vĂ€nsterlakejer, alla bögar, flator och deras anhĂ€ngare.” Om Birro inte fattar dĂ„ vad det Ă€r för fel, begriper han det aldrig.
Jag tror att ‘empati’ Ă€r det ord Birro sjĂ€lv helst anvĂ€nder om samma sak. En sjaskigare mĂ€nniska Ă€n han fĂ„r man leta efter.