this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tjong i medaljongen

Sverker soptunna frÄgar Lena kulturminister vilken film hon sÄg senast.
ÄnglagĂ„rd 3, svarar Lena.
Jaha, hugger rovdjuret Sverker sabeltand direkt. Som om han ville slita Lena i stycken och man undrar varför, för det Àr ju inte Plus mer och Sverker har ingen tillverkare av taskigt tvÀttmedel framför sig i studion: Vad tyckte du om den dÄ??!
Jag tyckte att den var… trevlig. Jag sĂ„g den med min dotter, och det var vĂ€ldigt mĂ„nga fina sommarbilder. Öhh?

Tjosan, Sverker sömntuta. Lena Àr landets kulturminister och sitter pÄ alla stÄlarna som ska gÄ till film och all möjlig annan kultur i Sverige. Hon fÄr inte offentligen uttala sig om vilka filmer, och vilken annan konst och vilken sorts teater och poesi heller för den delen, hon föredrar framför andra. Allt annat vore tjÀnstefel.
Jag tror att nĂ€r Lena sĂ€ger att filmen var “trevlig” menar hon att den var kass. Men det fĂ„r hon alltsĂ„ inte sĂ€ga i teve. Du fĂ„r göra det och jag med. Men inte Lena, för det Ă€r hon som delar ut alla de dĂ€r hundratals miljonerna som Svenska Filminstitutet kastar efter Firma Colin & Helena AB sedan.
DÀrför fÄr Sverker smÄskolemagister inte stÀlla den frÄgan, för han fÄr ÀndÄ inte ens ett yxskaft till svar. Men det begriper inte snurriga Sverker: han tror att han stÄr och smÄsnackar pÄ puben med polarna och en pilsner i nÀven.
Det Àr ocksÄ snudd pÄ tjÀnstefel.

Sverker rakt ner i den röda tunnan. Lena ocksÄ, förresten.

Stolle med soptunna