this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rakt mellan lysmaskarna

Annars får du en tjottablängare rakt mellan lysmaskarna så du får åka plingplong-taxi till plåsterhuset.

När hörde Özz någon på Södermalm prata så senast? Så töntigt talade inte ens Aderssonskans Kalle och Sigge Nilsson och jag på biografen på 40-talet. Inte illbattingen Kajan Hjelm och inte evige springsjasen Åke på sin hoj i flygande fläng utför Götgatsbacken heller. Gå hem och läs på, Özz! Eller sila tugget?

Varför är det viktigt för läsaren att veta att bussen Özz åkte med färdades ”genom Östermalm” och inte på Norrtullsgatan eller S:t Eriksgatan? Har Özz övertygande och bortom varje tvivel bevisat att den näsvisa damen på bussen inte bara åkte buss där utan även var hemmahörande på Öfre? För allt vad Özz och läsaren vet kan hon lika gärna komma från Örkelljunga och Österbymo och för att hälsa på en sjuk kusin på Sophiahemmet.
Så snart en svensk ’komiker’ ska demonstrera sin egen folklighet i motsats till den obehagliga och fisförnäma ’överklassen’ är det alltid Östermalm och Bromma och Danderyd/Djursholm som hamnar i de självutnämnda lusigkurrarnas skottgluggar. Som om det inte fanns tokiga kärringar av båda könen på Kungsholmen och i Vasastan också.
Özz kanske inte har lagt märke till saken men det där tröttsamma tugget om Östermalm och Bromma är en retorisk fint som är så banal och urkramad att den numera saknar varje uns av trovärdighet. Vad vet jag: Özz kanske aldrig åkte med den där bussen ”genom Östermalm” och tanten kanske inte finns?