this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pinsamt, Per

[Correspondence Caroline & Kabaret Karolina 1]

Per Morberg, han som far fram som en vettvilling i köket och lagar mat med hĂ„ret och skalar potatis med högtrycksspruta, Ă€r gĂ€st hos malliga Mallan i… ja, du vet vilket program och vilken kanal.
Per ska inte berĂ€tta vilken överdĂ€ngare han Ă€r pĂ„ att koka Ă€gg och frĂ€sa lök och riva morötter i dag. Nej, bĂ€ttre upp: Per ska tala om sin “passion för jakt”.

Hur kommer det sig att vissa mÀnniskor tycker om att döda? SÄ mycket att de reser flera varv runt jorden bara för att fÄ göra det.
Kan det vara sÄ att nÄgra har ett medfött eller snarare inlÀrt behov av att döda och dÀrför mÄste skjuta pÄ allt som rör sig i naturen? Jag skulle hellre skjuta mig sjÀlv Àn en varg och ett lodjur. Jag skulle aldrig skjuta en Àlg eller ett rÄdjur heller, fast detta besÀmt Àr nÀstan allmÀnt accepterat i dag.
Och sĂ„ alla avsatta furstehus frĂ„n den tid dĂ„ dubbelmonarkin Österrike-Ungern Ă€nnu fanns som en ledande maktfaktor i Europa och nĂ€ringslivets höjdare som alltid hĂ€nger pĂ„ nĂ€r Tabbe ska ut med bössan.

Jag fÄr fundera lite pÄ det dÀr, för jag förstÄr inte hur de hÀr mÀnniskorna fungerar: hur det stÄr till i kolan pÄ sÄdana personer.
Jag kanske Ă„terkommer i frĂ„gan snart. Om jag hinner. Och om jag törs: jag har förstĂ„tt att den svenske jĂ€garen Ă€r en rĂ€tt kolerisk och mer ofta Ă€n sĂ€llan snarstucken person nĂ€r nĂ„gon ifrĂ„gasĂ€tter hans mordiska livsstil. Om det Ă€r en ‘livsstil’ jag talar om?

All dressed up for a kill?

Per sĂ€ger att han skulle vilja göra en Ocean’s Eleven ocksĂ„, dĂ€r han sjĂ€lv skulle spela George Clooneys roll som Danny Ocean.
Vad Ă€r det för dumheter? Ocean’s Eleven spelades in första gĂ„ngen 1960 med Frank Sinatra som Danny och Dean Martin och Sammy Davis Jr och Peter Lawford och resten av The Rat Pack samt min favorittjej pĂ„ bio Angie Dickinson i övriga bĂ€rande roller om en simultan storslamstöt som gick i stöpet mot varje kasino i Las Vegas.
DÄ fattar du sjÀlv. George Clooney: rena skÀmtet bredvid Frank och Dean och Sammy. Ett gapflabb bredvid Angie ocksÄ. Per fattar ju ingenting.

Förresten tror jag att Per var pÄ kanelen nÀr han hÀlsade pÄ hos Mallan. Annars sluddrar man inte sÄ som han gjorde inifrÄn studiofÄtöljen, och man flörtar inte sÄ slipprigt med programledaren.
Det var nog dÀrför det inte blev nÄgot vidare prat om vare sig passion eller pÄfÄgeljakt och Per fick mer eller mindre sparkas ut ur studion innan skumpan serverades. Pinsamt.