this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Marlboro man gone gay

KĂ€rlek mellan moderna ‘cowboys’ i Wyoming har framgĂ„ngsrikt skildrats av regissören Ang Lee i filmen Brokeback Mountain, som belönades med il Leone d’Oro vid filmfestivalen i Venedig Ă„r 2005 och var nominerad till fler Oscarstatyetter Ă€n nĂ„gon annan film Ă„r 2006. Marlboro man gone gay: i den filmen hade Marion Michael Morrison aldrig medverkat. Laglös kĂ€rlek mellan tvĂ„ fattiga fĂ„rfösare i Wyoming som bestiger varandra nĂ€r de har föst fĂ€rdigt för dagen. Men bögar? Inte jag, i alla fall. Inte jag heller: “I ain’t queer.” “Me neither.”
Fast alla Àr inte nöjda ÀndÄ. Flera organisationer för homosexuellas rÀttigheter protesterade mot att huvudrollerna i filmen spelas av heterosexuella skÄdespelare, och inte av tvÄ bögar. Men i alla fall. Stor bögsuccé i det mest virila av alla sammanhang: westernfilmen.

Ingen jÀvla kÀrring

Willie Nelson sjunger ett av spĂ„ren pĂ„ filmens soundtrack. Och pĂ„ Valentine’s Day den 14 februari 2006 hyllade han homosexuella cowboys nĂ€r han för första gĂ„ngen sjöng en sĂ„ng som han skrev för 25 Ă„r sedan: Cowboys Are Secretly, Frequently (Fond of Each Other) i Howard Stern’s Sirius Satellite Radio show. Den finns inte att köpa: Cowboys Are Secretly, Frequently gĂ„r endast att ladda ner frĂ„n Apple iTunes.