this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I stort sett

Nej, jag har ingenting alls med saken att göra och vill inte veta något heller. Jag reagerar bara något lite på formuleringen i Cissi Wallins slappt skrivna artikel om ”de här bröderna och deras mobberier [sic]”. Jag känner så klart inte bröderna och som tur är tror jag inte fröken Wallin heller men undrar lite förstrött på söndagsmorgonen vem Natta är och vad en lunch med ett bokförlag har med saken att göra. Quoi qu’il en soit och hur som helst: vad menas med ”i stort sett helbetalt”? Hur ’stort’ är det? Eller litet? Kanske inte alls?
En annan rättskaffens donna som heter Annika lägger sig också i till försvar för jag vet inte vem eller kanske vilka eller rent av FÖR BARNENS SKULL. Annika inleder starkt med att kasta bajs [sic] men när det kommer till henne själv har bajset passerat genom det kommunala reningsverket och blivit till vanlig hederlig smuts.
Om Annika inte har förstått det, kan jag informera om att det mest osmakliga i hela historien är själva den vederstyggliga ’tavlan’! Ingen har nånsin sett nåt mer anskrämligt! Med den ruttna skinnpajen som dönicken nyligen upphöjde till en klassiker [sic] och pop-kulturell artefakt med nära nog ikonstatus som nästan lika usel tvåa. Som om jackan burits av Jimmy Dean eller bad boy biker Brando i filmen The Wild One!

Annars är det väl den alltid dåliga förloraren och mästermobbaren majister Muffins som har kastat kanske ingen skinnpaj men paj i alla fall och anklagat mest inifrån det mörker han säger att han trivs bäst i och söker sig till ”som en kåt demon”. Muffins är en överdängare på många sätt. Han har bland många andra färdigheter ”ett hysteriskt minne och glömmer aldrig en oförrätt.” Ej heller ett hånleende och en skam. Det är svårt att inte tycka synd om Muffins.

Allting Muffins gör är stort i hans egna ögon men tämligen alldagligt och beskedligt i alla andras. Lite fylla här och lite otrohet där. Såna banala grejer som nästan alla ägnar sig åt.
Ordet artefakt används nästan uteslutande av arkeloger och avser ett föremål som har skapats av människan i motsats till ett naturföremål.