this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

I stället för att sitta där som en nutida Narcissus och titta på sig själv

Författaren har bett SVT om en DVD med förra säsongens På spåret. Där en smart flicka från Finland vann trots att hon reste med författaren som hjälplöst kolli i kupén. Den ska han “plocka fram vid mörka stunder”. Går det inte lika bra med napp och ett mjukisdjur? Kanske någon som läser högt ur Lilla spöket Laban för författaren?

Själv tar jag en öl eller ett glas vin vid sådana tillfällen. Kanske tittar jag på en film också. Just nu är jag mycket inne på film noir från 40- och 50-talen: Double Indemnity, Out of the Past, Strangers on a Train, The Maltese Falcon, The Killers, Ministry of Fear, They Live by Night, Suddenly, Touch of Evil, &c. Sådana grejer. När de skjuter och mördar och bedrar: då blir jag genast lite uppåt igen.
När jag är riktigt nere tar jag fram det riktigt grova artilleriet: ‘svarta filmer’ på franska. Quai des Orfèvres. Le Courbeau. Du rififi de chez hommes. Le Désordre et la nuit. À bout de souffle. &c. Eftersom jag är en generös natur händer det att jag lägger till Jean-Luc Godards Bande à part och Jean-Pierre Melvilles Le Deuxième souffle också, fast de är från 1964 och 1966. Herregud, jag har hur många som helst.