this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Folksjäl i utdragssoffa eller Ingenting för C

När kristdemokraterna i Dalarna fick tillgång till en kopia av den nya Åsa-Nissefilmen hyrde partiets tidigare riksdagsledamot Lennart Sacrédeus med föredömlig påpasslighet biografen Rio i Säter, där han inför en fullsatt salong förevisade denna skitfilm för endast partimedlemmar och även berättade om sitt ömsinta förhållande till tjuvskytten och hembrännaren i Knohult.
Förre KD-riksdagsledamoten fortsätter sedan att hylla Nisse i den kristna dagstidningen Dagen: Åsa-Nisse är väldigt svensk. Han böjer sig inte för överheten men är också en levnadskonstnär som tar dagen lite som den kommer.
Som Livets ord och kristdemokrater i allmänhet, alltså?

Sacrédeus “skrattade sig genom hela filmen” tillsammans med imbecilla partikamrater och ger filmen om Nisse “fem vitsippor av fem möjliga”. Jesusjosefjävlar!

Den svenska folksjälen tittar fram?

Berättelserna om Åsa-Nisse skrevs av den ökände nazisten och SS-frivillige och flera gånger dömde bedragaren Stig Cederholm. Detta bekymrar inte Sacrédeus och hans flock i Dalarnas partidistrikt mer än det oroar akademiledamoten Torgny Lindgren: han upphöjer Nisse och Klabbarparn och de andra dårarna i Knohult till litterära förbilder och i memoarboken Minnen framställer han Cederholm mer som vildmarksskildrare och ambulerande naturföreläsare än kriminell och allmänt opålitlig.
Lindgren är möjligen, men bara möjligen, ursäktad av att han, som han redan i bokens inledning förklarar, “ingenting minns”.

Majistern hyllar ständigt Lindgrens snille och katastrofala brist på smak för att han tror att han känner ledamoten men bara har träffat honom en enda gång på en bokuppläsning och då visste Lindgren inte vem Majistern var eller vad han hette.
Det kanske har med saken att skaffa att Majistern marscherar med KD på 1 maj och kallar patiledare Göran H för “den svenska politikens sanna rebell”. Hmm??

Kolla in Kalle rebell!

Jag ger mig fan på att Majistern gillar Nisse också när bara katten ser på. Nisse och Knasen och Buster.
Det där snacket om Proust är bara fusk och fejk: Majistern pratar bara om den där eländiga gâteau à la Madeleine som alla har hört talas om utan att ha läst en rad av gnällspiken Marcel och som måste doppas i lindblomste om den alls ska gå att äta.
Annars räcker det att läsa till sidan 55 i den svenska översättningen av romansvitens första del Du côté du chez Swann för att kalla sig ‘expert’ på Proust. Varsågod, ta en kaka till!

Klart överreklamerat bakverk från Lorraine