this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ännu stendödare i dag

Den nya Åsa-Nissefilmen Åsa-Nisse – wälkom to Knohult sågas av recensenterna, och det har den säkert gjort rätt för.
Nej, jag har inte sett Wälkom to Knohult, och jag tänker inte göra det heller. Det finns filmer man inte behöver se: man fattar direkt ändå och om du inte tror mig: wälkom att titta på bilden i slutet av boggen. Wälkom??
Jag har andra saker att göra. Och vem behöver Nisse på Åsen och knäppskallen Klabbarparn och den vansinnige lanthandlaren i Knohult i dag när hela gänget har varit stendött sedan 1949 då den första filmen gjordes?

Henrik Dorsin som spelar jovialisk lustigkurre i den våldsamt överskattade teveserien Solsidan har skrivit manus. Han slår tillbaka mot kritiken och säger att recensenterna “inte har fattat ironin i filmen”.
Det är en billig ursäkt som de brukar ta till när de inte har något att komma med. Det är så att säga inte ens en synpunkt: en ironi som ingen begriper är ingen ironi.

Någon som vet hur många sköna miljoner skattebetalarna har bidragit med till sådan smörja via Svenska Filminstitutet? Borde inte de pengarna ha gjort bättre nytta nästan var som helst annars bara inte där Kjelle och Henke & Co har sina vägar förbi?

Men filmen kommer att dra in miljoner till upphovsmännen även utan pengar från SFi. Det spelar ingen roll hur dåligt det är: på landsbygden kommer publiken ändå varje gång det visas… just det, landbygdskomedi.
Kolla, glesbygdstönt och grusväg och gröna ängar! Det handlar ju om oss!

Med ironisk glimt i ögat?