this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Aldrig mer Àn ett

JĂžss og Hjelp! Malliga Malou har startat “dejtingservice” i tantsnuskprogrammet Dagen efter i TV4. Med “levande [sic] kontaktannonser”. Just nu sitter vĂ€rldens finaste och ordentligaste och sĂ€kert smartaste snubbe ocksĂ„, i alla fall om han fĂ„r sĂ€ga det sjĂ€lv och det fĂ„r han hos teves malligaste och knĂ€ppast klĂ€dda programledare, och söker “en kvinna att Ă€lska för evigt”. Rent sjukt lĂ€skigt. Kan det vara tillĂ„tet?
Om han som söker Ă€r sĂ„ fin och ordentlig &c. som han sĂ€ger: borde han inte redan ha hittat den dĂ€r kvinnan han söker för lĂ€nge sedan? Eller hon honom, kanske? Och… för evigt?? Ingenting varar ‘för evigt’ och sĂ€rskilt inte förhĂ„llanden mellan mĂ€nniskor: fler Ă€n hĂ€lften av alla Ă€ktenskap i Sverige slutar med skilsmĂ€ssa. Det verkar inte vara ett projekt som det Ă€r vĂ€rt att satsa pĂ„ för den som vill ha lite mer Ă€n halva insatsen tillbaka. Äktenskapet verkar kort sagt vara ett kapsejsat företag.
Men kanske Ă€ndĂ„? Man fĂ„r inte vara feg. Om jag randar ihop en kontaktannons… tror du att jag fĂ„r lĂ€sa den live hos mallgrodan i Dagen efter dĂ„?
Vad sĂ€ger du: sĂ„ hĂ€r nĂ„gonting? Inte för mycket. Men inte för lite heller. Lagom. Ödmjukhet Ă€r en dygd och man ska inte förhĂ€va sig. TĂ€nk om det nappar: vad gör jag dĂ„?

KONTAKT ÖNSKAS MED OLIKSINNAD:
Mina intressen Àr allt som gör livet lÀtt och lustigt. BÀrplockning och brödbak. Dansband och dragkamp. Bingolotto och Bonde söker fru. Den kvinna jag söker bör ha motsatta intressen för att kompensera tristessen i min slÀtstrukna vardag.
Min musiksmak omfattar det mesta frĂ„n Edvard Persson till Siwan och Roger Pontare. Pernilla och Perelli och Östen me’ resten. Jag har samtliga Nora Brockstedts inspelningar pĂ„ 78-varvare. Och alla 680 program med Sigge och Frukostklubben. Affischer pĂ„ Bibi Johns tĂ€cker varje vĂ€gg i mitt pojkrum hemma hos mamma. Om du som lĂ€ser mitt anrop kommer ihĂ„g Bibi Ă€nnu?

IhÄgkommen?

PĂ„ bio föredrar jag svenska folklustspel frĂ„n 30-talet: Sigurd WallĂ©n och Fridolf Rhudin och de andra sprakfĂ„larna. Pojkarna pĂ„ Storholmen och Springpojkar Ă€r vi allihopa. Landstormens lilla lotta. Med Åke och Sickan. Julia CĂŠsar och Kulörten och Dagmar Ebbesen gĂ„r ocksĂ„ an. John Botvid – han som inte behövde synas, bara höras. Kajan Hjelm: 40-talets coolaste springschas. Han som alltid störtade med bĂ„gen i Götgatsbacken men Ă€ndĂ„ levererade varorna i tid. Alltihop i svartvitt, förstĂ„s: sĂ„ dĂ€r solkigt och sjaskigt som livet ocksĂ„ kan vara ibland. Motljus för det mesta. SĂ„ att man inte ser nĂ„got.
Privatspanarparet kapten John och Kajsa Hillman nÀr de löser mordgÄtor bland galna godsÀgare och mördade mannekÀnger platsar ocksÄ bland mina favoriter. Men bara de tre första: sedan blir det mer skoj Àn spÀnnande.
Vi hemslavinnor och Augustas lilla felsteg: kanske de bÀsta svenska filmerna nÄgonsin?

NÀr jag googlar efter en bild pÄ Dagmar E
dyker den hÀr upp som första val
Varför gör den det?
För jag lovar att det inte Àr hon
som ligger dÀr i fören och solar
Att Dagmar spelar fÀstmannens faster
i Sommaren med M hör vÀl inte hit?

Jag missar aldrig Tipslördag i fyran: jag tittar i pippiperuk och nÀtundertröja. PÄ söndagar Àr det Thomas TÄget och Svamp-Bob Fyrkant i samma kanal. Körslaget och Kenodragningen. Blytungt.
Jag har sökt till Idol och Robinson och Bonde söker fru flera gĂ„nger men aldrig blivit kallad till audition. NĂ€r det gĂ€llde Bonde söker sa de att man mĂ„ste ha grisar och kor och kanske höns eller Ă„tminstone odla rovor för att fĂ„ vara med… Vad Ă€r det för diskriminering? Är JĂ€mO informerad?
Ibland unnar jag mig ett glas vin till helgen. Ett litet. PÄ altanen. I varje fall var tredje vecka. Men aldrig mer Àn ett. Man vill ju inte hamna pÄ bÀnken med de andra boysen.
Du som eventuellt motsvarar mina försiktiga önskemÄl: var vÀnlig skicka lÀttklÀtt foto samt curriculum vitae och utförliga referenser till följande mejladress: skotsam.trakmans@tristkvista.se.

HĂ€r hittar du aldrig mig