this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Yrkesskada

Donald Trump Àr en rasist som vill bygga en mur mot Mexiko för att hÄlla flyktingar borta. Donald Trump förolÀmpar systematiskt kvinnor och muslimer. Donald Trump Àr vÄr tids svar pÄ kejsar Caligula. Det Àr Carsten PalmÊr som uttalar sig tvÀrsÀkert i Blaskan. Detta Àr ingenting annat Àn simpelt förtal av min romerske favoritkejsare som regerade i fyra Är och mördades av sitt eget pretoriangarde Är 41. Lika lömskt och subjektivt som skvallerbyttan Suetonius sliddersladdriga kejsarbiografier.
Det Àr allmÀnt kÀnt och alls ingen hemlighet att romerska kejsare frÄn Claudius till Commodus och Caracalla och nÀstan hela resten av gÀnget led av yrkesskadan galopperande vansinne. Det ingick sÄ att sÀga i jobbet: man kom inte undan. VÀrst var kanhÀnda snorvalpen Heliogabalus och den sÀrdeles otÀcke före detta bonddrÀngen Maximinus Thrax frÄn rikets mest barbariska utkanter som slog ihjÀl vÀnner sÄvÀl som ovÀnner till höger och vÀnster med samma illröda energi och slÀngde saker omkring sig under ideliga vredesutbrott.
Caligula var inte vÀrre Àn andra kejsare före och efter honom och hade dessutom humor och rent av den goda smaken att utnÀmna sin favorithÀst Incitatus till konsul. Incitatus bodde i ett stall av marmor och passades upp av fjorton tjÀnare och havret han Ät var uppblandat med bladguld. Han var alltid klÀdd i dyrbara exotiska tyger. Natten före en tÀvling sov Caligula hos Incitatus och om ett ljud hördes i stan straffades den nattliga orosstiftaren omedelbart med döden.

caligula1caligula2

Nero torde vara den mest kÀnde av idioterna pÄ Roms kejsartron. Han pÄminde om Magplask i det att han misstog sig sjÀlv Ä det grövsta för estradör och framstÄende poet. BÄda har bildat skola enbart som dÄliga förebilder.

caligula3caligula4