this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

You’re so fired!

Majistern har fÄtt sparken! FrÄn billiga BouelvardBladet som han avskyr mer Àn nÄgot annat för att tidningen inte motsvarar hans egna högtflygande ansprÄk pÄ intellektuell magnificens men dÀr han ÀndÄ desperat har klamrat sig fast som en bulldogg vid universums sista toffel. Det Àr Bladet som betalar Àven idioter bÀst.
Majistern har fÄtt sparken förut. DÄ var det de jÀvla idioterna pÄ TV4 som traktade efter hans liv. Nu Àr det tusen chefer och alla andra skitstövlar pÄ Bladet som med hugg och slag jagar honom nerför den leriga Gjörwellsgatan i Marieberg i Stockholm och hela vÀgen över bron till Àckliga Södermalm dÀr hela landets finkulturella mediala elit har förskansat sig i sina svindyra bostadsrÀtter och allihop bara hatar och hatar och hotar Majistern: Vilken oerhörd ynkedom att ge nÄgon sparken med ett telefonsamtal. Vilken ynkedom att gömma sig bakom lögner och skitsnack. Vilken ynkedom att gÄ ner pÄ knÀ framför mobben pÄ sociala medier.

Jag Àr ingen omedelbar tillskyndare av Bladets sjaskiga journalistik. Men sÄ lÀnge Lars Lindström och för all del nÄgra till finns kan jag stÄ ut. Hon den dÀr ljushÄriga. Med den grÀsliga dialekten. Bergslagen, tror jag? Det finns en som heter Anna ocksÄ. Dahlberg, kanhÀnda? Sen vet jag inte.
Alla som bara nÄgorlunda har följt bloggen this is not a love story förstÄr att Majistern fick foten frÄn Bladet av minst hundra skÀl. De tvÄ frÀmsta mÄste vara att han Àr helt och hÄllet dum i huvudet och att han inte kan skriva för fem öre och det var inte mycket pengar ens nÀr sÄdana slantar fanns.

birro1

Det har varit uppenbart lÀnge att detta mÄste intrÀffa, snarare förr Àn senare. Majistern har blivit tillsagd och tagen i örat av Bladet förut. Bara Majistern begriper inte varför. Han bölar och brÄkar och bÀr sig illa Ät pÄ kvitter och sin blogg hos Livets ord och om du lÀser den vilket jag bestÀmt avrÄder ifrÄn om du vill behÄlla nÄgot av förstÄndet inser du vad jag menar.
Hela hans projekt drattar ocksĂ„ hjĂ€lplöst pĂ„ Ă€ndan nĂ€r en aningslös Majister pĂ„ glatt och frejdigt humör medverkar i den högerextrema sajten eXponerats uttalat frĂ€mlingsfientliga podd RLM.NU tillsammans med den ökĂ€nda islamofoben Ingrid Carlqvist, som Ă€r chefredaktör för den islamfientliga Dispatch International. Majistern har hittat hem: han Ă€r del i ett sammanhang dĂ€r ingen sĂ€ger emot och ingen mĂ€rker ord och programledaren LĂ€nsman eldar pĂ„ under pannorna och Majistern har inga invĂ€ndningar och ifrĂ„gasĂ€tter ingenting. PĂ„ frĂ„gan hur man ska kunna motarbeta extrema strömningar i samhĂ€llet svarar Majistern att det gĂ€ller att fatta mod. “Vi kristna kallar oss bröder och systrar. DĂ„ mĂ„ste vi höra av oss till varandra nĂ€r det blir jobbigt, för det Ă€r vad syskon gör.” Som Majistern och brorsan Petter?
Vi stÄr bakom dig, inflikar rasisten och nazisten LÀnsman. Tack, sÀger Majistern. Nej tack, sÀger Bladet inte utan skÀl.

birro2

birro3

Det enda Majistern orkar med i sin förfÀrliga bakfylla Àr att grina pÄ Kvitter och mobilisera mobben mot alla oliktÀnkande. HÄll ut, alla RiddarhjÀrtan för Jesus Kristus: mopedisterna frÄn typ Sillhövda och Sjöbo Àr lÄngt pÄ vÀg och har redan hunnit till StrömsnÀsbruk.

“Jag fĂ„r alltsĂ„ sparken. Inget möte att tala om saken. Ingen chans att fĂ„ reda pĂ„ exakt vad detta handlar om. Bara rĂ€tt upp och ner i telefonen.
LĂ„t oss tala klarsprĂ„k hĂ€r. Jag fĂ„r alltsĂ„ pĂ„ stĂ„ende fot och med omedelbar verkan sparken för att jag kritiserat tidningen för att inte ha hört av sig till mig efter det att jag blivit mordhotad
”

Mycket mindre imposanta personer ur litteraturen och vÀrldshistorien Àn han har fÄtt sparken före Majistern och flera har faktiskt mördats. Julius Caesar hade varit glad om han fÄtt ett telefonsamtal innan han gick till senatens sammantrÀde pÄ Pompejus teater i Rom den 15 mars 44 f.Kr. Banquo och Macbeth och Marat och Napoleon och Abe Lincoln och Trotskij och de tvÄ bröderna Kennedy: det var ingen som ringde till dem heller.

birro4

“DĂ€r lyfter vi oss sjĂ€lva – i hĂ„ret, kanske? − upp till oss sjĂ€lva och dĂ€r kan vi till sist lĂ€gga undan vapnen och varsamt Ă€lska varandra.” Sparken frĂ„n Bladet var bara det barmhĂ€rtiga slutet.

eXponerat önskar Majistern “lycka till med vad han Ă€n kommer göra. Blir han helt arbetslös Ă€r han vĂ€lkommen att fĂ„ skriva pĂ„ eXponerat.” Tjusfullt.

birro5

birro6

birro7

Majistern har Àven efter vanligheten och Ä det simplaste missförstÄtt begreppet yttrandefrihet. Det innebÀr frihet att i tal, skrift eller bild eller pÄ annat sÀtt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, Äsikter och kÀnslor: det vill sÀga rÀtten att yttra och föra fram Äsikter utan censur, begrÀnsning eller nÄgon typ av bestraffning.
Detta innebĂ€r INTE en ‘rĂ€ttighet’ för Majistern att uttrycka sig i Bladet eller nĂ„gon annan tidning. Vad som ska tryckas i en sĂ„dan publikation Ă„ligger ansvarige utgivaren att avgöra.

birro8