this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

What the hell

Hur fan Àr det möjligt? Vi lever Är 2014 nu. Efter Kristus. Inte före. Och FN och EU och alla vÀrldens regeringar tittar pÄ medan Islamiska staten i Syrien och Irak eller vad de kallar sig skövlar och vÄldtar och torterar och mördar mÀnniskor bortom allt förstÄnd!

I programbladet till Ingmar Bergmans uppsĂ€ttning av Olle Hedbergs pjĂ€s Rabies pĂ„ HĂ€lsningborgs stadsteater 1945 skriver författaren: Krig Ă€r ett utlopp för mĂ€nniskans innersta strĂ€van: att plĂ„ga sin nĂ€sta – och dĂ€rför har krig alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det blir smĂ„ uppehĂ„ll dĂ„ och dĂ„, smĂ„ fredsperioder, dĂ„ folk liksom gĂ„r och hĂ„ller sig, men slutligen tĂ€nker de: Nej, nu jĂ€vlar mĂ„ste vi slĂ„ oss lösa och kĂ€nna oss som en mĂ€nniska! Folk tycker det Ă€r roligt med krig, hur fan skulle det annars vara möjligt?

bat

Och Puttefnask i Ryssland: hur kan han i godan ro invadera Krim och smygockupera Ukraina utan att nÄgon mÀrker det och Ànnu mindre reagerar? Vad bryr sig Puttefnask om att Barack och Angela och Kalle kavat hotar med sanktioner som Puttefnask rycker pÄ axlarna Ät? Helt vÀrdelöst: lÀgg ner FN och EU med!