this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Westward bound

Det följde en bilaga med min morgontidning i dag. Den Ă€r utgiven av ÅmĂ„ls kommun och dĂ€r vill de att jag ska flytta dit.
Tja, varför inte? I ÅmĂ„l bor knappt 10 000 personer och det Ă€r inte ens tusen gĂ„nger sĂ„ mĂ„nga som jag har kompisar pĂ„ Fejsbok. ÅmĂ„l har inga trafikljus och inga parkeringsavgifter men desto mer Sveriges största bluesfestival och bara det gör att jag nĂ€stan har bestĂ€mt mig.

I MÄkeberg kan jag rent av fÄ en central strandlÀgenhet med egen brygga. Undrar om jag mÄste skaffa bÄt dÄ eller om den ingÄr? NÄja, man kan ju ha god nytta av en egen brygga Àven utan bÄt.

År 2005 kom ÅmĂ„l pĂ„ andra plats i den internationella tĂ€vlingen Livcom Awards i La Coruña i Spanien och kunde dĂ„ kalla sig sjĂ€lva för vĂ€rldens nĂ€st bĂ€sta smĂ„stad. Bara Dungannon pĂ„ Irland var bĂ€ttre och Whistler i Kanada kom trea.
DĂ„ fattar jag precis. Jag har varit i Whistler och dĂ€r kunde jag gĂ€rna tĂ€nka mig att bo. Och ÅmĂ„l Ă€r snĂ€ppet bĂ€ttre!
Livcome Awards stÄr för The Internationa Awards for Liveable Communities.

PĂ„ söndag inleds ÅmĂ„ls Kultur- och musikvecka med StjĂ€rnkvĂ€ll: Lasse Holm och La Gaylia Frazier vem det nu Ă€r och Åm-Ål Star Symphony orchestra med flera pĂ„ scenen. Sedan Ă€r det full rulle överallt i stan hela veckan, men jag hinner nog inte vara med i Ă„r. Men kanske nĂ€sta gĂ„ng igen?

Jag undrar hur lĂ„ngt det Ă€r frĂ„n ÅmĂ„l till TrollhĂ€ttan? Finns det rĂ€lsbuss eller mĂ„ste man hoppa mellan olika landsvĂ€gsbussar i Mellerud och VĂ€nersborg?