this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

VadÄ, Kaspersky?

Jag har hittat vÀrldens bÀsta antivirussystem för datorer. Ja, kanske inte just jag. Det var Dan Utholm pÄ Inside Service AB i Stockholm som tyckte att jag skulle ha det nÀr han gick igenom min Sony Vaio en gÄng. Gratis och flera varv runt Europa för att ÄterförsÀljaren i Uppsala först inte kunde och sedan inte ville. Men betalt kunde butiken ta för ett arbete som aldrig blev utfört. 1 390 och 1 219 kronor. Jag ska inte chikanera detta företag ytterligare genom att nÀmna deras namn hÀr, fast jag hade god lust.
VadĂ„, Kaspersky? sa jag misstĂ€nksamt i telefonen. “Ja, för fan. Det Ă€r skitbra.” Men Kaspersky… det lĂ„ter ryskt…? Som Tjernobyl och Tjetjenien, ungefĂ€r? Kan man verkligen…?? “Ja, för tusan. Det Ă€r det bĂ€sta antiviryssystem som finns. Jag har det sjĂ€lv.”
Okej dĂ„, tĂ€nkte jag. Om Kaspersky duger Ă„t Dan Utholm pĂ„ auktoriserade Sony Vaioverkstaden Inside Service AB duger det vĂ€l Ă„t mig ocksĂ„. Ja men, dĂ„ sĂ€ger vi det. Kan du installera det Ă„t mig ocksĂ„? Vad sa du att det hette, förresten? “Kaspersky. Det har jag redan gjort. Jag tror att det kostar en fyra femhundra. Det kommer en rĂ€kning sedan.”
Det var sÄ jag fick mitt första Kaspersky Inernet Security i oktober förra Äret. Det har fungerat oklanderligt sedan dess. Oss emellan: jag mÀrker knappt att det finns. Kaspersky sköter sig sjÀlvt. Jag har aldrig sett ett spam i e-mailen heller sedan jag började anvÀnda Kaspersky. Bara en sÄdan sak.

Aldrig i min brevlÄda

Nu har jag Kaspersky Internet Security 2011 i min dator. Till det hör en liten grön boll pÄ skÀrmen, sÄ att man kan se att programmet Àr i gÄng om man vill. Annars kan man fimpa bollen, det tÀnker jag göra snart. Det rÀcker med en röd urtavla dÀr uppe till höger.
Kaspersky Àr det största antivirusföretaget i Europa med kunder som Airbus, BBC och RAI, den italienska televisionen, med flera stora företag. Kaspersky Internet Security 2011 kostar 599 kronor och installerar sig praktiskt taget sjÀlvt.

Och sÄ det bÀsta av alltihop: om det Àr nÄgot man ÀndÄ inte förstÄr tvekar företaget aldrig att hjÀlpa till. Min man man pÄ Kaspersky heter Markku Kananen och det Àr alltid ett nöje att tala med honom. NÀr vi har klarat av Kaspersky hÀnder det att vi snackar film och lite Dylan ocksÄ. Markku tycker precis som jag att Axess TV Àr den bÀsta kanalen i landet.
Inte för att jag Àr nÄgon auktoritet pÄ sÄdana saker. Snarare tvÀrtom. Men dÀrför Àr jag kanske den som bÀst förstÄr nÀr allt elektroniskt fungerar utan att det mÀrks. Bara för att jag egentligen inte begriper.
Lyd dÀrför mitt rÄd och installera snarast Kaspersky Internet Security 2011 i din dator. Sedan kan du sova lika lugnt som jag om natten.