this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tyck synd om mig

Majistern är en ständigt återkommande pajas i televisionens skrattspegel. Därför är det bara naturligt att SVT hakar på och gör en ‘nyhet’ av att tidernas träskalle hotar med att sluta kvittra.
För vilken gång i ordningen kan ingen längre räkna för så gör Majistern varje gång han känner sig ‘kränkt’ och det är han flera gånger om dagen för det är en mer galopperande farsot än diagnosen ADHD i dag: alla har den.

Nu berättar Majistern för svtNyheter att han har vant sig vid att vara hatad men att “detta med hot är något nytt”. Kan det väl inte vara. Eller har Majistern glömt alla de gånger han gråtit ut i media över att elaka människor hotar att kissa på hans barns gravar och slå ihjäl både honom och hans lilla kärnfamilj på finkulturella Söders höjder?

Som alltid vägrar Majistern konsekvent att berätta vilka ruskiga kvitterkommentarer som nu åter ha fått honom att fatta sitt för hela den kvittrande nationen ödesdigra beslut: ungefär som när Ukraina blev av med Krim i en handvändning och landet snart inte finns längre.

Har du polisanmält eventuella hot? frågar svtNyheter försiktigt och lägg märke till den lilla brasklappen eventuella. Det har jag också flera gånger undrat utan att nånsin få något svar.

Nej, inte ännu. Får se hur jag gör. Svarar Majistern svävande och lite lagom dovt och mullrande hotfullt. Så där som Gud när han är på särdeles bistert och grinigt humör. Men det får Mjaistern inte alls se, för det finns inga hot till livet i hans kvitterkorrespondens och därför ingenting att anmäla.
Det mest hatiska och hotfulla jag har sett på Majiserns kvitterkonto är att människor tycker att han är dum i huvudet och att han ska stanna i Italien. Vad är det att polisanmäla: det är synpunkter jag också har rätt att uttrycka utan att hämtas med piketen och ställas framför skranket i en domstol.

Det där andra tramset är bara något Majistern som hittar på för att lipsillen vill ha människors medlidande igen. Det är därför han försöker göra sig märkvärdig på Kvitter.

PS. Om han som blev ihjälslagen av Majisterns mordiska mobb i Helsingborg i går hade blivit hotad till livet i stället för att dö hade mycket varit annorlunda nu. Det är bara Majistern som inte begriper det, för det är alltid mest synd om honom av alla människor.
Det är synd om människorna, sa redan Indras dotter. Men det var innan hon hade träffat Majistern. DS.

christwithcross