this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tjejbaciller

En gÄng i Tessinparken pÄ GÀrdet i Stockholm dÀr vi ungar lekte strax innan jag började i skolan fanns tvÄ flickor. Den ena var mörkhÄrig och hette Kerstin, och den andra var ljus och hade glasögon och hette Barbro. De flyttade till Kiruna sedan, dÀr deras pappa som var gruvingenjör fick ett jobb pÄ LKAB. Jag har aldrig sett Barbro och Kerstin efterÄt.
Men innan de hann i vÀg till Kiruna intrÀffade det ohyggliga: Kerstin pussade mig pÄ munnen.
Jag begriper inte Ànnu att jag inte dog pÄ flÀcken dÀr i Tessinparken. Tjejbaciller! Och alla de andra ungarna som hade tittat pÄ!

Det hÀr hÀnde pÄ vintern, och jag hade smÄ skidor med remmar som man bara stack in skorna i. SmÄ larviga stavar som man hade klarat sig bÀttre utan. PÄ skidorna som var röda fanns bilder av elefanten Dumbo.
Innan skammen hade slagit till med full kraft gav jag mig i vÀg pÄ mitt livs första skidtur. PÄ mina smÄ larviga lagg pinnade jag pÄ som den vÀrsta Mora-Nisse. Söderut genom Tessan till Karlaplan. Sedan en rask vÀnstersvÀng och ut pÄ NarvavÀgen. Lite blÄbÀrsdricka utanför Historiska. I ett huj över DjurgÄrdsbron, Dumbo och jag. Sedan fanns vi inte mer för mÀnniskor att se.
Jag hade aldrig mĂ„tt sĂ„ dĂ„ligt i hela mitt liv, och jag kan inte minnas att jag har gjort det senare heller. Pussad av en tjej! Å, fy fan!

Efter flera timmar dÀr ute i DjurgÄrdens yttersta vilda vÀstern körde en polisbil upp bredvid mig och stannade. NÀr jag hade ÄterlÀmnats till civilisationen ville alla förstÄs veta vad det var som hade flugit i mig och mina skidor med Dumbo pÄ.
Det tog flera dagar innan jag kunde öppna munnen och viska hest inifrÄn min ptaktfulla förkylning: Tjejer borde sÀttas i bur!

Jag vet inte om denna traumatiska hÀndelse har pÄverkat mitt knepiga förhÄllande till flickor senare i livet. TÀnk om det var dÀr allting började?

OcksÄ en skidlöpare