this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Till vrakpris eller Nyfattigdom i kulturkvarter

Om polis och politiker följer Majisterns rekommendation att kasta ut alla tiggare som kommer hit frÄn Ryssland eller RumÀnien hÀlper det inte mycket i alla fall. Majistern slipper höra ryska och rumÀnska kanske, men tiggarna blir inte fÀrre: de kommer fortsatt att förfula Majisterns löprunda runt kvarteret dÀr han och alla andra finkulturella koftor bor pÄ Södermalm.

I stÀllet för hÀrjade mÀn och vÀl kvinnor ocksÄ i trÀningbyxor och med en tom pappmugg i stÀllet för sina blödande och bultande hjÀrtan framför sig i kupade hÀnder kommer den nya tidens tiggare och fattiglappar att vara de som till hysteriska arvoden sÄlde lÀgenheter och fastigheter förut.

Jag hörde just pÄ nyheterna att fastighetsmÀklarna Àr de som gnÀller mest just nu. Det finns för mÄnga mÀklare och för fÄ bostadsrÀtter för alla mÀklarna att sÀlja. FastighetsmÀklare har i decennier tillhört samhÀllets ekonomiska överklass och mÄnga har lÀnge legat i inkomstligornas topp.

Men det Àr slut med det nu. Vi kan inte leva pÄ vÄra inkomster mer, gnÀlls det och gnys frÄn fastighetsmÀklarnas fackförbund eller branschorganisationer kanhÀnda.

VadÄ, de fÄr vÀl ta av alla oskattade miljoner som de har stoppat undan i Macao och Monaco. Eller sÀlja sina Mercedez och motorjakter och kanske bjuda ut nÄgra Billgren pÄ Blocket och sÀlja en Edefalk pÄ eBay.
Det fick jag göra för att hĂ„lla svĂ€lten och fogden frĂ„n dörren when I ran out of luck and the goin’ got rough.

bil

baby