this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Those were the days

Det är på tok för mycket sport i teve. Numera till och med sporter man inte visste fanns. Kälkhockey för amputerade och tro inte att jag missunnar blinda att kasta sig utför störtloppet i Hahnenkammrennen i Kitzbühel.
Jag vet så klart att man inte får säga så. Men jag gör det i alla fall och jag är inte så elak som du tror. Hur tevemässigt är rullstolscurling och fjärilsim för enarmade? Jag menar: egentligen?

Backhoppning är värdelöst att titta på även när de med båda benen i behåll hoppar. Värst är de som hoppar med skidorna brett isär: de ser ut som om de just har blivit utkastade från ett pilsnerkafé.
Nej, skidorna tätt ihop och armar framåt sträck eller utmed sidorna som i stram givakt ska det vara. Toppluva och äppelknyckarbyxor. Så där som de alltid hoppade förr men inte nu längre.
Men kanske om alla hoppade på samma gång? Vasahoppet: 15 000 tävlande till start och så blir det trängsel och trafikstockning redan före uthoppet!

backhoppning

Skidskytte: jag hatar skidskytte! Om de sköt ihjäl VARANDRA ändå så att till slut bara en kom i mål. Men inte ens det kan man hoppas på.

skidskytte

Förr körde alla hockeyspelare utan knuttens störtkruka och man kände igen allihop. I dag ser alla likadana ut med den där pottan av plast på huvudet och man måste sitta med matchprogrammet i handen för att kolla vilket nummer de har på tröjorna.
Det behövde man aldrig när Tumba och Le Démon Blonde spelade: det var tider, det!

blonde

Varför sänder de aldrig några kulturprogram i teve i stället? Ormslå och Babbel med Jessica Näbbgädda kan inte kallas så: där går tiden baklänges när den inte står still alldeles.
I Babbel och Ormslå blir man aldrig överraskad som man gärna vill bli när det handlar om kultur: där händer ALDRIG nånting som kunde kunde skaka om eller kallas oroväckande. Babbel kunde kallas Kafé Kanelbulle i stället: hur jävla ospännande som helst!

Var finns all fantastisk musik i teve som brukar kallas ‘klassisk’: sån där cello ingår?
Plura och en polare på fyllan i Frankrike och två bombade brallisar som super till och flamsar och tramsar och kör nercabbat genom USA. Det är vad du får i stället för Johann Sebastian och Georg Friedrich och François Couperin.

När häftigaste nyinflyttade kultursnubben på Södermalm i Stockholm snackar musik är det Pimme och Pimme och Pimme och Pimme en gång till och kanske lite Uffe och nån som heter Kent. Clark Kent?

clark