this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Mean medicine

“MĂ€nniskor i kristenheten verkar hungriga efter
kristenhet.” Aha. Intressant iakttagelse. Vad Ă€r dessa mĂ€nniskor mer hungriga efter utom Kristi sanna lekamen och blod i och under bröd och vin?

“I den sekulĂ€ra och ateistiska vĂ€rlden finns en stor acceptens för att vi tror pĂ„ Gud, pĂ„ Jesus, pĂ„ himmel och helvete, pĂ„ jungfrufödsel och att Jesus Ă€r ENDA vĂ€gen till Gud.”
Bortsett frÄn stavningen: Majistern hojtar och gapar överallt annars om hur förföljd han Àr pÄ grund av sin tro och vilka fasansfulla bygator han stÀndigt fÄr löpa nerför under spott och spe och smisk. Vad Àr det nu som har hÀnt? Har alla perverterade vÀnstermÀnniskor blivit vidsynta och generösa frÄn den ena dagen till den andra?

Hur Àr det med alla de dÀr slipade trösklarna? Renoverar Majistern sommartorp med mysmajister Ernst? Eller river han ruckel ihop med en störtförbannad Snickare? Det börjar bli tjatigt med alla trösklar nu.

“Kyrkorna fylls nĂ€r vi Ă€r ute och talar om sĂ„dana strĂ€nga saker som synd, omvĂ€ndelse, förlĂ„telse, Bibeln, Gud och Jesus. Dessutom Ă€r det sĂ„ att den hĂ€r ”kĂ€rva” synen pĂ„ tron ingalunda Ă€r kĂ€rv alls! TvĂ€rtom! Allt annat blir meningslös dimma. Snart stĂ„r vi dĂ€r villrĂ„diga i dammet. Vad var det som hĂ€nde egentligen?”

StÄr vi dÀr som Äsnor mellan livets hötappar i damm och intestsÀgande dimma? Varför dÄ?

NÄja, skit samma. Vad Àr det som hÀnder? Egentligen? I Majisterns huvud? Det skulle inte löna sig att försöka ta reda pÄ det heller. Om du öppnade locket och tittade in i skallen pÄ idioten sÄg du bara en sur disktrasa och en vÀl begagnad raggsocka!

martyr2