this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Storsint eller Var bryts ljuset

“Italien har extremt komplicerade lagar runt assyl och invandring. Jag Ă€r beredd pĂ„ att skriva under pĂ„ att mĂ„nga av dessa hinder faktiskt Ă€r helt nödvĂ€ndiga. I Sverige har vi svĂ„rt att förestĂ€lla oss vilken svĂ„r ekonomisk situation som miljoner italienare hamnat i. DĂ€rför Ă€r det helt orimligt att förvĂ€nta sig att detta land, till ytan hĂ€lften sĂ„ stort som Sverige men med 60 miljoner invĂ„nare, ska ta ett allt för stort ansvar för flyktingar som flyr frĂ„n Afrika.”

Bortsett frĂ„n obligatoriska felaktigheter och sedvanlig idioti: Ă€r det för att “vi i Sverige har svĂ„rt att förestĂ€lla oss att etc” som det Ă€r “helt orimligt att förvĂ€nta sig etc”? Det tycker inte jag.
Italien har en yta av 301 000 kvadratkilometer. Sverige Àr 528 000 kvadratkilometer stort. Men bara 407 000 kvadratkilometer av detta Àr landareal. Det Àr inte sÄ himla mycket mer Àn Italien.

bÄt

För att lÀtta upp stÀmningen ytterligare ett steg: hÀr har du nÄgra godbitar till.

“Deras namn vĂ€ger lika tungt pĂ„ Guds tunga. Deras drömmar rör sig med samma varliga hastighet under vackra ögonlock. De Ă€r som vi och vi Ă€r som vi.”
VÀger lika tungt pÄ Guds tunga. Samma varliga hastighet under vackra ögonlock. Vi Àr som vi. Klyftigt. Det kan nog bli Kamratpostens lilla pris nÄn gÄng.

“Jag tror att nĂ€r vi börjar se tiggaren vid nergĂ„ngen till tunnelbanan som ett syskon sĂ„ slutar vi frĂ„ga oss varför hon sitter dĂ€r.”
TvĂ€rtom. Om jag sĂ„g nĂ„got av mina syskon sitta ruggig och raggig med en pappmugg och tigga vid nergĂ„ngen till tunnelbanan skulle jag vara DEN FÖRSTE att frĂ„ga VARFÖR hon satt dĂ€r!
Herregud, vad gör du hĂ€r!? Utanför tunnelbanestationen vid RĂ„dmansgatan? Inte undra pĂ„ att du inte har nĂ„gra pengar i den dĂ€r skrynkliga muggen. Du skulle tjĂ€na mycket mer varje dag om du satsade pĂ„ T-Centralen i stĂ€llet. Eller Östermalmstorg, nergĂ„ngen vid Stureplan. Kan du vĂ€xla en tjuga?

“Jesus, om ni minns honom [
]”. Jag tror det. Var det inte han som brukade hĂ€nga pĂ„ Corso?

“Denna innerliga vetskap om allas lika rĂ€ttighet [
]. Det offentliga samtalet Ă€r nedsmutsad med futtigheter. LĂ„t oss inte för ett ögonblick inbilla oss att vi Ă€r bĂ€ttre pĂ„ medmĂ€nsklighet hĂ€r uppe i norr.”

berlusconi

Vill du ha lite till? Klarar du det? Ålrejt, hĂ€r kommer det. Annars kan du sluta lĂ€sa hĂ€r: det blir i alla fall bara vĂ€rre.

“Det mesta Ă€r en sorts sugande gyttja av futigheter. Allting sĂ€ljs till lĂ„gt pris. BefĂ€ngda konstnĂ€rers fixering vid nedmonterandet av allt heligt. Jesus blir bög i lĂ€derbyxor. Det Ă€r bara lathet. Det Ă€r futtigt och ovĂ€rdigt. Det Ă€r billigt och enkelt.
Trösten finns bara en liten bit bort, precis dĂ€r ljuset bryts. Ditt ljus har runnit ut och du sitter ensam, yr och full av mörker och vind.”
Var bryts ljuset? Och hur Ă€r det egentligen: brukar ljus ‘rinna’ ut? Jag hade för mig att ljus mycket oftare ’brinner’ ut? Eller upp, möjligen? Yr och uppfylld av mörker och vind. Som vid mötet med Gud?

En av de ‘befĂ€ngda konstnĂ€rer’ Majistern talar om Ă€r Elisabeth Ohlson Wallin. Hon hade arbetat som fotograf i tjugo Ă„r innan hon fick sitt genomrott med den omdiskuterade fotoutstĂ€llningen Ecce Homo 1998 som ledde till att dĂ„varande pĂ„ven Johannes Paulus II stĂ€llde in en planerad audiens av Ă€rkebiskop K G Hammar. It’s a tough life!

Ohlson Wallins fotokonst eller vad det bör kallas har tidigare i hÀtska ordalag flera gÄnger kritiserats av Majistern. Men för bara drygt ett Är sen stoltserade Majistern som en tupp pÄ dyngstacken över sitt samarbete med samma Ohlson Wallin. Life is strange, too!

birro3

Varför skriver Majistern samma sak samma sak flera gÄnger flera gÄnger hela tiden? Det hÀr enfaldiga pladdret publicerades ordagrant i Bladet den 16 februari 2011.
Betyder detta att Majistern vill ha sin tro i fred? Varför Àr han dÄ sÄ förbannad pÄ MIG och kanske pÄ dig? Jag hatar inte och jag vet att inte du gör det heller.
Men varför hatar Majistern OSS? Han fĂ„r gĂ€rna ha sin livsĂ„skĂ„dning för sig. Men vad Ă€r det du och jag inte har förstĂ„tt av ‘tillvarons dimensioner’? Vad vet Majistern om det?
Jag sĂ€ger det igen. Majistern fĂ„r tro pĂ„ vad fan han vill. Men han tĂ„l inte att fĂ„ sin ‘tro’ kritiserad: han mullrar ikapp med sin Gud och (för)dömer gĂ€rna dem som inte tror pĂ„ samma sagor som han sjĂ€lv.

Vad fan Ă€r nu det hĂ€r?! Vad menar idioten nu? Att han har vĂ€ntat i en evighet pĂ„ Ă€nnu en av sina dĂ„rhusmĂ€ssiga ‘krönikor’? Vad ska man tro? Totalt sjukt! Megalomani i medvetandets yttersta vilda VĂ€stern!

birro4

Vet du vad Sverige Àr? Ett land totalt fixerat vid sex! Tacka vet Majistern Italien och hans politiska förebild Silvio: han Àr ingen grottbjörn stÄendes pÄ alla fyra med arslet i vÀdret!
Varför har grottbjörnen Ă€ndan i vĂ€dret? Är grottbjörnen bög? Har Majistern nĂ„t emot homosexuella?
Var blev Majisterns varsamma tolerans och innerliga förstÄelse för andra mÀnniskor Àn honom sjÀlv av i en hast? Om han inte skÀrper sig kommer Majistern aldrig att fÄ invigningstala vid Stockholm Pride.

Hur har du det förresten sjĂ€lv? Är du lika totalt fixerad vid sex och pornografi som Majistern? Hur feg Ă€r han och hur mĂ„nga berusade, rĂ€dda eller utslagna flickor tvingade han sig pĂ„ nĂ€r han hade sin storhetstid bland Göteborgs allra sunkigaste ölsjapp?

bear

bungabeauty

nicoleminetti