this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Stör mig inte Jag tänker

“Tänker mycket på hur vi bemöter samhällets svaga.” Bravo, Majistern! Att ägna samhällets svaga en förströdd tanke emellanåt kostar ingenting och lättar i alla fall lite på samvetet.
När hörde någon talas om att Majstern hjälpte en annan människa senast? Och då menar jag HJÄLPTE. På riktigt och inte bara på lattjo och låtsas. Jag har aldrig hört om en sådan händelse och det har inte du heller, för den har aldrig inträffat.

“När jag skriver vi menar jag mig själv.” Varför skriver fanskapet inte det då?? Därför att han inte menar ett ord av vad han säger. Majistern döljer sig bakom två anspråkslösa bokstäver: ett kollektivt och ansiktslöst ‘vi’ för att slippa ta smällen själv. Han anklagar ALLA ANDRA för än det ena obehagligare än det andra – medan han själv står där skinande och nypolerad i sin riddarrustning redo att dra ut i krig mot alla som inte tycker som han.

“Jesus hjälpte. Punkt slut”, hojtar en upphetsad Majister i extas. Jag undrar vad han tog till frukost i går.
“Det utmanar oss på allvar.” Vilka ‘oss’? Eller menar Majistern bara sig själv nu igen?
Den kan vi vara säkra på att han inte gör, för det gör Majistern aldrig. Och det är inte mer än två och ett halvt år sedan han lovade dyrt och heligt: “Jag kommer aldrig ge en spänn till en tiggare mer. Jag kommer se mig noga om innan jag hjälper någon som ber mig om hjälp.”

Vi är några som sedan mer än ett år väntar i Björns trädgård och Vita bergen på att Majistern ska komma förbi med en fika och en ostmacka. Betyder det att vi ska vänta ett år till? Tänk om Majistern aldrig kommer till oss samhällets svaga!

rodin