this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Slå ihjäl kärringen och Three bottles of wine

I en ‘jubileumsbok’ inför 70-årsdagen den 23 december säger drottning Salvia om känslorna kring mediegranskningen av pappans medlemskap i nazistpartiet: Jag har gjort det som alla barn skulle göra för sina föräldrar, och det är att stå upp för dem när de inte kan försvara sig.

Det tycker inte pensionerade polisprofessor Persson. Jag läser på Aftonblaskans förstasida, jag tror i alla fall att det var där jag såg det, att han hade långt framskridna planer på att “slå ihjäl kärringen” och jag tänkte först att Leffe hade råkat i klorna på en förslagen pantlånargumma och ville traska vidare i Raskolnikovs fotspår.
Men det var sin egen mamma han tänkte ta livet av! Pensionerade polisprofessorn är en särdeles sympatisk och välvilligt lättsam person.

På samma förstasida säger Leffe också att han dricker två flaskor vin till lunch. Det är ju löjligt: varför vänta till lunch? Och varför nöja sig med två? När man kan dricka tre flaskor. Till frukost. Det gör jag.
Då hinner jag röka ett paket Camel utan filter också.

Sen är det dags att gå till jobbet. Bara det att jag inte hittar dit efteråt. Har inte varit där på fyra år nu. Men det gör ingenting: mitt arbete är så oviktigt att ingen märker om jag är på jobbet eller inte.

breakfast