this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Sju tusen tunnor vÀrre

Det hÀr Àr inte patetiskt. Det Àr sju tusen tunnor vÀrre! Hur Àr det över huvud taget möjligt att skriva sÄdan smörja!
Muffins Àr inte den ende som har blickat ut över den ekonomiska ruinens brant: det har mÄnga gjort före honom. Men det Àr nog fÄ i samma brydsamma situation som reser pÄ glassiga rockkonserter utomlands och till soliga Italien flera gÄnger om Äret för att kolla Bollen och visa upp Rom för nya fjÀllan.
LÀget Àr inte bara akut, hojtar den medellöse lyxresenÀren hysteriskt i skorrande falsett. Det Àr bra mycket mer Àn sÄ! Men vadfan? Gör nÄgot Ät saken dÄ! Vad tjÀnar det till att söka tio jobb om dagen nÀr man ÀndÄ inte fÄr ett enda? Och vadÄ: tio jobb om dagen? I tre Ärs tid. Det blir fler Àn 10 000. SÄ mÄnga jobb finns ju förfan inte!

Ingen vĂ„gar. JĂ€vla dösnack! Det sĂ€ger sig sjĂ€lvt att ingen arbetsgivare vill anstĂ€lla en skribent som inte kan… skriva! Det skulle inte jag göra heller. Och nu stĂ„r det en slutkörd krigare och grinar och grĂ„ter dĂ€r vid grĂ€nsen eller vĂ€ndkorset kanske och han har dunkat skallen i vĂ€ggen (varför gör han det förresten, det hjĂ€lper vĂ€l inte och blir ju bara vĂ€rre dĂ„) hur mĂ„nga gĂ„nger som helst ja sĂ€kert lika mĂ„nga som alla de dĂ€r jobben han oförtrutet söker men aldrig fĂ„r för det sitter alltid en skitskraj jĂ€vla chef nĂ„gonstans som inte törs anstĂ€lla en allt för [sic] frisprĂ„kig och uppkĂ€ftig medarbetare.
För egen del [sic] ÄterstÄr snart [sic] ingenting annat Àn att flytta frÄn det hÀr jÀvla skitlandet dÀr det inte gÄr att andas [sic] lÀngre och inte att arbeta heller. Som om Muffins tror att han bara kan steppa in pÄ Gazzettans eller Corriere della Seras redaktioner i Rom och Milano och krÀva ett skrivbord och en dator och jÀttebra betalt och sÀtta i gÄng vilken dag som helst!
Men tack i alla fall för din bussiga medverkan [sic] och för att du pröjsar uppehÀllet för en stolt krigare pÄ dekis dÀr han utmattad vinglar omkring pÄ fyllan i slummen pÄ de sjaskigaste bakgatorna och i de skitigaste grÀnderna för dÀr trivs en rebell och gerillagubbe bÀst.

HĂ€r kommer lite mer av samma sinnesslöa svammel. Med bild och allt pĂ„ jĂ€ttestörsta skitstöveln. Det fĂ„r rĂ€cka för i dag, för nu har jag inte tid med er lĂ€ngre. Jag ska pĂ„ tio anstĂ€llningsintervjuer bara i dag pĂ„ förmiddagen och sen gĂ„r hela resten av dagen och en stor del av kvĂ€llen Ă„t att till kolla hur mycket deg som har trillat in pĂ„ mitt vĂ€lfyllda ritsch ratsch filibomkonto. VadÄ’ra? Man fĂ„r vĂ€l föffan inte vara dum!
Elden falar och Muffins hittar inte i skogen lÀngre och alla sjÀlvgoda förÀldrar pÄ Södermalm och Ànnu en förbannad [sic] stÄppkomiker och bla bla bla.