this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En stor skam

“För mig Ă€r det en gĂ„ta hur ateisterna kan hĂ€vda att den geniala konstruktion som Ă€r enda mĂ€nniskas liv skulle ha uppstĂ„tt ur ett blint kaos. Deras logik Ă€r inte logisk.” Det Ă€r inte Majisterns satsbyggnad heller.
Och sÄ den dÀr förbannade kranen som nÄn har glömt att stÀnga! Varför anvÀnder Majistern samma gamla utslitna och nernötta klichéer hela tiden? En riktigt författare hittar pÄ nya uttryck och liknelser.

birro1

Majistern tycker att Sverige Ă€r ett ruttet land att bli gammal i. Majistern tycker att det mesta Ă€r dĂ„ligt med Sverige. Utom Zlatan och Malmö nĂ€r Iff-Iff vinner guld i fotboll och BorĂ„s nĂ€r Elfsborg
 och NĂ€ssjö nĂ€r Majistern bor pĂ„ hotell i VÄRLDSKLASS dĂ€r.
Ibland Àr Sverige jÀttebÀst ocksÄ. AvstÄnden. SvÄrmodet. Granskogen. Jungman Jansson och Karin och Tomas. Men allra mest Àr Sverige en blindtarm i Ishavet. En pissflÀck pÄ golvet nÀr den inte har hamnat pÄ toalettsitsen. En spermaflÀck pÄ Europas karta.

birro

Majistern vill inte betala skatt nÀr han blir pensionÀr. Han sÀger att han har betalat skatt i hela sitt liv och nu fÄr det fanimej vara nog. Men dÄ ljuger Majistern: han har levt pÄ bidrag frÄn samhÀllet i mer Àn tjugo Är och dÄ var det inte sÄ noga med skatten.

“PĂ„ bĂ„rhusen ligger mödrar och fĂ€der [sic] och vĂ€ntar pĂ„ att bli begravda eftersom deras barn inte anser sig ha tid att begrava dem.” Var har fĂ„rskallen fĂ„tt det ifrĂ„n? Begravningar har har ingenting att göra med nĂ€r ungarna tycker att det passar att begrava morsan och farsan. Tidigare var den lĂ€ngsta tillĂ„tna tiden mellan dödsfall och begravning i Sverige tvĂ„ mĂ„nader men sen förra Ă„ret har den tiden förkortats till en mĂ„nad. Det kan tyckas vara lĂ„ng tid om man jĂ€mför med USA till exempel: dĂ€r begravs de döda efter bara nĂ„gra dagar. Men i alla fall.

Jag ser framför mig hur tusen och Äter tusen döda vÀntar otÄligt pÄ landets bÄrhus medan de kramar sina kölappar i sina benrangelhÀnder och deras otacksamma ungar rÀnner runt pÄ stan och shoppar loss eller super skallarna av sig under en fylleweekend i Barcelona i stÀllet för att stanna hemma och hedra sina förÀldrars minne.

“Har ni hunnit trötta pĂ„ mitt stĂ€ndiga skrivande om Gud? TĂ€nk dĂ„ hur trötta vi troende Ă€r pĂ„ ateisternas predikningar, pĂ„ politikernas stĂ€ndiga svada om pengar, pĂ„ vĂ„r tids fullstĂ€ndigt blinda jakt pĂ„ individuell njutningslystnad.”

biro2

Nu har sĂ€kringarna flugit all vĂ€rldens vĂ€g. Vilka ateister Ă€r det som ‘predikar’ och i sĂ„ fall om vad? Inga som jag vet: det Ă€r bara Majistern som stĂ„r dĂ€r i en myrstack och fĂ€ktar fĂ„fĂ€ngt efter mygg med sitt högerextremistiska terepssvammel made in USA.
Politik handlar olyckligtvis till stor del om pengar och dÀrför Àr det nog ofrÄnkomligt att politiker talar om jobb och skatter och avdrag vad Majistern Àn tycker om det och vill att politik ska ha en solidarisk, innerlig, vÀrdig och helhjÀrtad riktning och handla om Gud, skuld, synd, bot, frÀlsning, bÀttring fast politik bör sÄ klart handla om allting utom just detta och vem Àr det som Àlskar perfekt skurna kostymer, Àlskar skinande svarta skor, Àlskar skjortor och nÀsdukar, slipsar och vetenskapen [sic] som allt detta ingÄr i?

birro3

Sverige Àr en enda stor skam och tacka vet Majistern hÀrliga och alltid azurblÄ Italien. DÀr tÀnker han njuta sin oskattade svenska pension under cypresserna utanför Rom. Buona notte.

birro4