this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

En stor skam

“För mig är det en gåta hur ateisterna kan hävda att den geniala konstruktion som är enda människas liv skulle ha uppstått ur ett blint kaos. Deras logik är inte logisk.” Det är inte Majisterns satsbyggnad heller.
Och så den där förbannade kranen som nån har glömt att stänga! Varför använder Majistern samma gamla utslitna och nernötta klichéer hela tiden? En riktigt författare hittar på nya uttryck och liknelser.

birro1

Majistern tycker att Sverige är ett ruttet land att bli gammal i. Majistern tycker att det mesta är dåligt med Sverige. Utom Zlatan och Malmö när Iff-Iff vinner guld i fotboll och Borås när Elfsborg… och Nässjö när Majistern bor på hotell i VÄRLDSKLASS där.
Ibland är Sverige jättebäst också. Avstånden. Svårmodet. Granskogen. Jungman Jansson och Karin och Tomas. Men allra mest är Sverige en blindtarm i Ishavet. En pissfläck på golvet när den inte har hamnat på toalettsitsen. En spermafläck på Europas karta.

birro

Majistern vill inte betala skatt när han blir pensionär. Han säger att han har betalat skatt i hela sitt liv och nu får det fanimej vara nog. Men då ljuger Majistern: han har levt på bidrag från samhället i mer än tjugo år och då var det inte så noga med skatten.

“På bårhusen ligger mödrar och fäder [sic] och väntar på att bli begravda eftersom deras barn inte anser sig ha tid att begrava dem.” Var har fårskallen fått det ifrån? Begravningar har har ingenting att göra med när ungarna tycker att det passar att begrava morsan och farsan. Tidigare var den längsta tillåtna tiden mellan dödsfall och begravning i Sverige två månader men sen förra året har den tiden förkortats till en månad. Det kan tyckas vara lång tid om man jämför med USA till exempel: där begravs de döda efter bara några dagar. Men i alla fall.

Jag ser framför mig hur tusen och åter tusen döda väntar otåligt på landets bårhus medan de kramar sina kölappar i sina benrangelhänder och deras otacksamma ungar ränner runt på stan och shoppar loss eller super skallarna av sig under en fylleweekend i Barcelona i stället för att stanna hemma och hedra sina föräldrars minne.

“Har ni hunnit trötta på mitt ständiga skrivande om Gud? Tänk då hur trötta vi troende är på ateisternas predikningar, på politikernas ständiga svada om pengar, på vår tids fullständigt blinda jakt på individuell njutningslystnad.”

biro2

Nu har säkringarna flugit all världens väg. Vilka ateister är det som ‘predikar’ och i så fall om vad? Inga som jag vet: det är bara Majistern som står där i en myrstack och fäktar fåfängt efter mygg med sitt högerextremistiska terepssvammel made in USA.
Politik handlar olyckligtvis till stor del om pengar och därför är det nog ofrånkomligt att politiker talar om jobb och skatter och avdrag vad Majistern än tycker om det och vill att politik ska ha en solidarisk, innerlig, värdig och helhjärtad riktning och handla om Gud, skuld, synd, bot, frälsning, bättring fast politik bör så klart handla om allting utom just detta och vem är det som älskar perfekt skurna kostymer, älskar skinande svarta skor, älskar skjortor och näsdukar, slipsar och vetenskapen [sic] som allt detta ingår i?

birro3

Sverige är en enda stor skam och tacka vet Majistern härliga och alltid azurblå Italien. Där tänker han njuta sin oskattade svenska pension under cypresserna utanför Rom. Buona notte.

birro4