this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Runnin’ down the dirt road

Majistern Ă€lskar att framstĂ€lla sig som en rebell. En upprorsman alltid redo att spotta de mĂ€ktige i synen. I sjĂ€lva verket Ă€r han raka motsatsen: en feg och berĂ€knande person som har upptĂ€ckt att man kan fjanta efter och Ă€ndĂ„ fĂ„ det att se ut som höll man sig framför och angav takten. Det behövs ju bara att man oavbrutet vĂ€nder sig om och rĂ€ttar stegen efter publiken. Det Ă€r just vad Majistern gör – med smĂ„ försiktiga huvudvridningar.
Majistern marscherar med den mobb som för tillfÀllet betalar honom bÀst och dÀr han kan fÄ flest förmÄner ocksÄ om det bara Àr ett gratis biobiljett och en pÄse billigt godis frÄn festfixarens fiskdamm. Majistern hÄller med dem som smickrar honom mest.

Majistern bekÀnner sig till en religion som i Sverige omfattar cirka sju miljoner mÀnniskor. Det Àr inte sÄ illa i ett land vars befolkning uppgick till 9 606 522 personer den sista juli i Är.
ÄndĂ„ pĂ„stĂ„r Majistern att han tillhör en nĂ€rmast förföljd minoritet: fĂ„ har jagats ner för den fasansfulla bygatan som bara Guds-hatande vĂ€nsterfolk med sin perverterade och inbillade medmĂ€nsklighet och tolerans Ă€n han. Majistern ‘blir sedd pÄ’ som en rĂ€tt besynnerlig figur.
Men ingen religion har förföljts i Sverige pĂ„ de senaste 200 Ă„ren och om nĂ„gon uppfattar Majistern som ‘besynnerlig’ Ă€r det enbart för den kompakta dumheten och stupida enfalden han representerar: massiv som mahogny.

bygata

Majistern upphör aldrig med att tala om att han minsann Ă€r ‘italienare’. Utom nĂ€r han fjĂ€skar för Dan AnderssonsĂ€llskapet: dĂ„ finns ingen som Ă€r mer rödblommigt svensk Ă€n Majistern. Fast han har gjort slut med jungman Jansson frĂ„n Skattlösberg nu. Majistern har robbat sĂ€llskapet pĂ„ allt de hade och det finns inga pengar kvar att hĂ€mta dĂ€r mer.
NÀr Majistern skriver pubertetspoesi och sentimentala sjÀlvbiografier Àr han arbetarklassromantiker och ser sig sjÀlv som en göteborgsk hamnarbetare.
Ingen har kunnat undgÄ att Majstern Àr vÀrldens nyktraste alkoholist. Men bara nÀr andra ser pÄ. Annars tar sig Majistern gÀrna en blÀcka dÄ och dÄ. Det Àr lika ruttna som billiga fyllor: Majistern blir aspackad pÄ tvÄ glas vin!
En gÄng nÀr han skulle Äka tÄg kom han med frÀcka förslag till en ung kvinna med mörka solglasögon pÄ Göteborgs C. NÀr damen med de mörka solglsögonen fast det hade varit med spÀnnande om brillorna hade varit ljusa bad Majistern dra Ät helvete blev han sÄ rÀdd att han mÄste be tÄgvÀrden att hÄlla honom i handen hela vÀgen till Halmstad.

Majistern Àr nÄgot mer och noblare Àn alla andra. Han har uppsökt omrÄden ingen har vÄgat betrÀda före honom. Majistern har gjort lidandet till en konstform. Han har sökt upp mörkret som en kÄt demon och vÀltrat sig i decenniers grymma erövringar.

Majistern Àr en bedrgare och en idiot som tror att livet Àr en fotboll: han Àr inte mer rebell Àn Kronblom pÄ sitt sofflock.

kronblom