this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rötägg i Värmland

I TV4:s Nyhetsmorgon uppträdde nyss en rasande förälder till en av snorungarna från ‘riksinternatet’ Lundsbergs skola någon mil norr om Kristinehamn i Värmland. Föräldern var förbannad för att ungen inte får gå i plugget mer för att Skolinspektionen tills vidare har stängt internatet.
Föräldern kallar åtgärden ‘det största rättsövergreppet i Sveriges historia’ och har därför polisanmält myndigheten. Senare i dag ska den frustande föräldern dra Skolinspektionen inför FN:s kommitté för mänskliga rättigheter.
Heja heja! säger jag. Bonne chance och lycka till! Ban-Ki-moon hotar med handelsembargo och skickar genast ett gäng männsikorättighetsinspektörer till Sveavägen i Stockholm för att kontrollera myndigheten.

internat

Det förefaller självklart att en skola som Lundsbergs med sin inoljade och väl fungerande tradition av misshandel och mobbning – kallas kamratuppfostran på lundsbergska: det är den sorts pedagogik som sanktionerar pennalism − ska få sin behörighet indragen. Allt annat är förstås otänkbart.
Slynglarna på skolan spottar och fräser som rabiessmittade hundar och hotar att kedja fast sig i skolans klassrum. Det är rätta tag: ockupation och klassrumskramande är det enda som hjälper när tredje världskriget just har brutit ut!
Det här är ju mitt hem, snyftar en uppbragt snorvalp inför televisionens kameror. Och nu har jag inget hem mer! Vad ska jag ta mig till nu när jag inte har nånstans att ta vägen!

Slyngeln kunde ju pröva att åka hem till föräldrarna? Eller… det kanske är där nånstans skon klämmer: föräldrarna är förbannade för att ungarna kanske flyttar hem nu och de vill inte ha sina vidriga och ouppfustrade barn i lyxvillan i Danderyd eller på herrgårdarna i Södermanland och Skåne.
Och de där gräsliga ungarna vill för allt i världen inte åka tillbaka till sina lika hemska och ouppfostrade föräldrar.

Skicka kidsen på uppfostringsanstalt och stureplansstekarnas morsor och farsor att kalhugga halva Norrland!

kalhygge