this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Romtoddy

Det ges ut en kokbok varje dag i Sverige. Året runt. De som fattar något säger att det beror på att alla människor lagar mat i teve numera och då ska de som blir över göra det hemma också.
Men de som fattar allting känner i så fall inte till att det kom ut lika många kokböcker för 25 år sedan. Och då visste ingen ännu vem Mat-Tina var och hade ingen hört talas om Per Andersson i Hökarängen.
I varje anst√§ndig kokbok f√∂re den tiden fanns f√∂rutom detaljerade styckningsscheman f√∂r ko och gris √§ven √•tskilliga fina cocktailrecept. S√•dana ser man aldrig i dagens glittriga kokb√∂cker. D√§r syns mest en massa bilder p√• ‚Äėf√∂rfattaren‚Äô. I Anderssons senaste g√•r inte sj√§lvportr√§tten att r√§kna: bara √∂ver ett enda uppslag i boken s√•g jag sju stycken av f√∂rfattaren i olika utstyrslar och egendomliga positioner.
Det är bara recepten som fattas.
Andersson och Petterström med flera ger jag fan: jag vill veta hur man tillreder en perfekt romtoddy. Varför får jag inte det?
Risoli och chèvre, prosciutto och gremolata: sådant kan andra hållas med. Ge mig receptet på en riktig romtoddy, så lovar jag att hålla käften sedan.

Okej. Men sen då?