this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Prindsessen paa Ærten

Jag skrev om detta för mer än två veckor sen, men tänkte att det inte var nån stor idé att publicera texten eftersom nästan alla andra och de flesta mycket mer insatta personer än jag tycker hit och dit om samma sak. Men nu vaknade Majistern två veckor för sent ur nån stjärnsmällsfbakfylla och man undrar om han nånsin befinner sig nån annanstans och tja… här är den, i alla fall.

Margot valsdröm säger att ingenting av den kritik hon och regeringen har uttalat mot Saudiarabien i den närmast exempellöst tafatta och oskickliga hanteringen av vilka länder Sverige ska exportera vapen till riktar sig mot islam. Det var väl inte meningen att saudierna skulle höra vad valsdröm ivrigt påhejad av Gurra småskoleminister piggelin och Flåsa sikrom sa, men nu gjorde de det och kände sig rätt förolämpade av att bli kallade ‘medeltida’ av en före detta postkassörska i Värmland som inte ens har gått Komvux och kanske borde vasdröm och Gurra och Flåsa ha tänkt på det innan valsdröm talade till några muppar som hotade att hoppa av regeringssamarbetet om de inte fick som de ville med sina 429 275 röster i senaste riksdagsvalet vilket är hälften mot vad stollarna fick och knappt dubbelt så många som sura feminister på Södermalm i Stockholm skrapade ihop och bara 93 procent det vill säga så gott som inga alls av svenskarna röstade på andra partier än mupparnas och det är skandalöst och otillständigt att de ändå låtsas att de är flest när de i verkligheten är nästan färst men det är väl så det går när det är piggelin som räknar!

birro1

Vad riktar sig valsdröms kritik då emot? Hon säger att hon vill driva en ‘feministisk’ utrikespolitik. Hur då ‘feministisk’? Det kan förresten hända att utrikespolitik och kanske politik över huvud taget inte bör hanteras av inkompetenta klantskallar oavsett vilket parti de representerar: så snart Måna och Mådan och en valsdröm med ett hål i huvudet lägger sig i går allt omedelbart åt helvete för att inte tala om Gurra piggelin och Håkan kråkan och alla stollarna men Jimpas gäng har tills vidare inte lyckats få nåt större inflytande över Sveriges utrikes affärer men vänta bara till efter nästa val när stollarna sitter där med trettio procent och hux flux är landets näst största parti och det behöver inte dröja så länge som till 2018 om valsdröm och svetsaren och piggelin får hållas en stund till.

Det säger sig självt att Saudiarabien och övriga arabländer uppfattade valsdröms illa övertänkta för att inte säga närmast oöverträffat obegåvade uttalande om “medeltida straff” som en skymf och en förolämpning mot islam och ländernas lagar utgår från koranen och de straff som utmäts är guds lag. Att göra nån skillnad mellan de båda går inte.

Alla borde vara överens om att synen på kvinnor i Saudiarabien och andra arabländer är förlegad för att säga det minsta och ligger många hundra år efter sin tid eller kanske borde jag säga vår tid eftersom vi verkar röra oss med olika tideräkningar i olika länder och inom olika kulturer och religioner.
Sen är det en alldeles annan sak att Sverige kanske inte borde tillverka och exportera vapen til kreti och pleti över huvud taget: så jävla viktigt kan det väl ändå inte vara? Se på Danmark. De bygger inga bilar och tillverkar inga stridsflygplan och inga granatgevär. Danskarna exporterar smör och fläsk i stället och deras ekonomi är inte på långa vägar sämre än Sveriges.

birro2

Nu har Majistern snappat upp nånting om ytterligare ett kvinnomord i Afghanistan och sagt ifrån på skarpen: Om ni inte rätter och packer Eder härefter ska jag och Gud och den hemlige Anders timell göra slarvsylta av er, jävla hedningar! Så där manligt muskulöst borde så klart blekfisen valsdröm ha rutit i från början. Inget jävla fisklir: slå hjäl dom och bunta ihop dom, liksom!

birro3

Om valsdröm inte genast hänger på och fördömer ännu mer än Majistern är hon räddningslöst förlorad, för den som inte står rak i ryggen och med blicken fast och huvudet högt som Majistern utom varje dag när han är rejält på kanelen och inte kan stå rak och ingenting ser och spyr i fosterställning med huvudet mellan knäna har satt sin sista potatis eller kanske rödbeta!

Det är Majistern som regerar och innan du vet ordet av har han tagit över rodret efter den nervklene Jimpa och partiledardebatterat underbyxorna av flicksnärtan Ebba i minst tre tevekanaler samtidigt på bästa sändningstid: omdelbart efter Bolibompa.

birro4