this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pengar? Sån skit!

Den eländige rövslickaren Majistern förnekar sig aldrig. När han nämner sina egna (framför allt sina egna) och de egna kollegernas insatser som fotbollsexperter är det alltid… världsklass. Men det finns fler som kommenterar fotboll i andra kanaler än de som tillhör TV4. De är så klart idioter och alltid… världskass.
På så sätt slickar Majistern indirekt sin arbetsgivares skor ett varv till. Kanske får han 200 kronor mer i månaden nu?

birro1

Och så är den vedervärdige likskändaren framme igen med sina rovfågelsklor redan innan liket har hunnit kallna. Majistern sörjer en människa som han aldrig har sett och ännu mindre träffat. Det är inte ens troligt att Majistern kände till den nyss avlidnes existens förrän i går.
Osmakligare kan det inte bli: till och med en Varulv ryser av obehag.

Varför är det alltid kända människor Majistern sörjer? När det finns oändligt många fler som är okända och som också dör? Men det är väl med dem som med knarkarna och fyllona, tiggarna och de hemlösa och prostituerade: de är bara värda Majisterns förakt. Åt oss i Vita bergen och Björns trädgård gives inget kaffe och inga ostmackor.

Det √§r alltid tragiskt n√§r en m√§nniska d√∂r. Och alldeles s√§rskilt ledsamt √§r det n√§r en ung m√§nniska d√∂r. Men s√•nt √§r livet: or√§ttvist. Vid s√•dana tillf√§llen hj√§lper inte ens f√∂rb√∂ner levererade av Livets ord och en missionsf√∂rsamling p√• √Ėcker√∂.

Kanske borde jag ocks√• slinka in en stund i en kyrka och vila med ansiktet i h√§nderna och gr√•ta utan slut. √Ėver Majistern. F√∂r att han √§r s√• himla ledsen. Om jag inte vore en f√∂rh√§rdad och om√§nskligt k√§nslokall person. En heml√∂s och en utst√∂tt: en Varulv.

birro2