this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Oysters for Christmas

I Uppsala kan jag Àta indiskt julbord pÄ New India och Ànnu lÀngre bortifrÄn pÄ Oasia. PÄ Fyrishov kan jag inte bara begÄ bordet utan Àven Àventyrsbada före eller efter. Serverar Fyrishov senapssill och snaps i vattenrutschkanan?
HÀlsingborg har ocksÄ ett dignande julbord som trots restaurangens namn stÄr pÄ MÀster Samuelsgatan i Stockholm. Jag undrar om Oyster Bar har ostron pÄ bordet. Det borde de ha, och dÄ kommer jag varje dag. Motorverkstan pÄ Djurö i Stockholms skÀrgÄrd. Motorverkstan? Jag vet inte. LÄter som om det luktar vÀxelolja och gamla dÀck dÀr.
Men pÄ Dalarö Hotel Bellevue fÄr jag bÄde bord och del i dubbelrum för 995 kronor. FÄr man bestÀmma sjÀlv vem man ska dela med? DÄ fÄr det bli en flicka i frack, förstÄs. Om jag inte vill gÄ hem direkt efter bordet kan jag Àta sill och lax och Jansson &c. pÄ SmÄdalarö GÄrd och FÄgelbroHus pÄ VÀrmdö ocksÄ. Samt pÄ Krusenbergs HerrgÄrd, men det verkar vara att ta i lite mer Àn vad som krÀvs: Krusenberg ligger nÀstan hemma dÀr jag bor.
PÄ Moderna Museet pÄ Skeppsholmen i Stockholm bestÀmmer Malin Söderström i köket. Jag tycker att Malin Àr toppen: hennes bord tror jag stenhÄrt pÄ. Och sÄ all konst: bordbiljetten borde gÀlla som intrÀde till Jasper och Rauschenberg, Picabia och Pollock och Edward Munch.
Sigtuna Stadshotell har en sober och stramt hÄllen annons som tilltalar en konnÀssör. Deras hemlagade bord Àr inte ett utan tvÄ: ett ordinarie julbord och ett gourmetbord för alla finsmakare. BÄda borden dukas upp den 28 november och ska vara uppÀtna tvÄ dagar före julafton.
Just nu ligger Malin och Sigtuna bÀst till. Och Oyster Bar pÄ Storgatan i Stockholm om jag slipper smÄvarmt och skinka och sallad pÄ sill, pressylta och pölsa och prinskorvar.

I stÀllet för spjÀll