this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Oss emellan

Vad Ă€r det för en jĂ€vla ’Äsiktskorridor’ de talar om hela tiden? Var finns den? Hur ser den ut? Är korridoren smal eller bred? Jag vet inte för jag har aldrig sett en sĂ„n korridor. Är det mörkt dĂ€r inne? TĂ€nk om man inte ser nĂ„got alls! DĂ„ kan man ju vandra vilse och hamna var som helst!
Vem har hittat pĂ„ eller rent av ’uppfunnit’ korridoren? Varför har nĂ„n gjort det i sĂ„ fall? NĂ€r det Ă€ndĂ„ inte tjĂ€nar nĂ„nting till. Vi har yttrandefrihet i Sverige. DĂ€r fĂ„r mĂ€nniskor sĂ€ga i princip vad de vill nĂ€r de vill och de flesta gör det ocksĂ„. Jag gör det sjĂ€lv. Det hĂ€nder sĂ„ klart att inte alla tycker om vad jag sĂ€ger. Än sen? Det Ă€r sĂ„ det ska vara. Ibland behöver dönickarna ruskas om ocksĂ„. Men det har aldrig hĂ€nt att nĂ„n har förbjudit mig att uttrycka min uppfattning i vilken som helst frĂ„ga.
Jag tror tvÀrtom att Sverige Àr ett land dÀr individens rÀttigheter har en mycket stark stÀllning jÀmfört med andra lÀnder.

I vÄras kallade den norske författaren Karl Ove Knasboll i en absurt uppblÄst och lika sjÀlvgod artikel i DN svenskarna för cykloper för att inte alla tokhöjer hans böcker tiil tunnare atmosfÀriska luftlager och kanske för att han inte har fÄtt Nobelpriset i litteratur Ànnu. Snacka om trÄngsynta och intellektuellt efterblivna svenskar, typ. Avundsjuka ocksÄ. Och fega sÄ klart. Det hÀnger ihop.
Jag har lĂ€st nĂ„gra av Knasbolls böcker och sĂ„ trĂ„kigt har jag nĂ€stan aldrig haft. Rena skiten, om jag fĂ„r tycka sĂ„ inifrĂ„n korridoren dĂ€r jag sitter inspĂ€rrad? Knasboll har Ă€ven uttryckt den bisarra synpunkten att nazismen var vacker. Om inte Knasboll begriper bĂ€ttre kan han ju höra efter med dem som ofrivilligt upplevde den hur ’vacker’ nazismen var. FĂ„r idioten inte rejĂ€lt pĂ„ moppe dĂ„ vet inte jag! Det fanns ingenting vackert i nazismen och endast den som sjĂ€lv Ă€r nazist kan tala om ’nazismens skönhet’ och borde omedelbart spĂ€rras in!
Om det inte finns en ’korridor’ borde det kanske inrĂ€ttas en dĂ€r sĂ„na unkna Ă„sikter som Knasbolls begravs?

birro1birro2

Han som glÀfser allra mest om en Äsiktskorridor och har fÄtt sjÀlva icke-begrepet pÄ sin mycket lilla hjÀrna Àr Majistern. Han Äker omkring i en korridor som i hans fall pÄminner mest om en obeveklig centrifug varje dag Äret om. Stackars jÀvel som tumlar runt i en sÄn hemsk maskin hela tiden.
Majistern har fÄtt för sig att det finns ett slags Äsiktspolis i Sverige som bestÀmmer vad mÀnniskor fÄr tycka och inte. Han tror alldeles felaktigt att yttrandefrihet innebÀr att just han fÄr uttrycka vilka dumheter som helst var som helst och nÀr som helst utan att nÄgon fÄr tycka annorlunda. Om nÄn ÀndÄ gör det exploderar omedelbart ett stycke kordit inuti Majisterns huvud och det bubblar och frÀser ur öronen pÄ honom av harm och otyglad förtrytelse. DÄ kastar sig Majistern strax i fosterstÀllning och grÄter utan slut. Majistern har inte förstÄtt vad som avses med yttrandefrihet.
NĂ€r det intrĂ€ffade och Majistern faktiskt fick sparken glĂ€fste och gnĂ€llde han överallt i varje tjurig tonart över hur missförstĂ„dd han var (vadÄ’ra, fĂ„r man inte skriva om Gud var man vill!) och hur elak eliten var mot honom som ringde mitt i natten nĂ€r Majistern lĂ„g och snarkade pĂ„ fyllan och pĂ„ stĂ„ende fot sa upp varje fortsatt samarbete med honom.
Lite mer Ă€n ett Ă„r senare nĂ€r han tror att han har sitt pĂ„ det torra igen för att han fĂ„tt slicka skorna pĂ„ kungligheternas biktfader i en elĂ€ndig podd dĂ€r fjĂ€sket skvĂ€tte fast successionsordningen frĂ„n 1809 § 4 sĂ€ger att medlemmar av kungahuset mĂ„ste tillhöra den ”rena evangeliska lĂ€ran, sĂ„dan som den, uti den oförĂ€ndrade Augsburgska bekĂ€nnelsen, samt Uppsala mötes beslut av Ă„r 1593, antagen och förklarad Ă€r”. Annars Ă€r man ”frĂ„n all successionsrĂ€tt utesluten”. HĂ„rda bud.
Nu Ă€r historien en helt annan: det var Majisterns eget noga genomtĂ€nkta val han gjorde i november förra Ă„ret nĂ€r luren sprakade till i fyllan och han fick foten med omedelbar verkan för att han fraterniserat med fascister och andra frĂ€mlingsfientliga. Detta ’val’ framstĂ€lls i dag i Majisterns skandalöst slĂ€pphĂ€nta historieskrivning som den enda anledningen till att han Ă€nnu lever och inte har dukat under för en ondsint och avundsjuk medieelit pĂ„ Södermalm i Stockholm som ursinnigt traktar efter Majisterns liv.
Majistern umgĂ„s Ă€ven i etern med fartfantomerna Sigge och Alex och fyllhunden Plura pundare och Ă€ter gott utan att Ă€gna oss fördömda en tanke som huttrar hemlösa i Vita bergen och Björns trĂ€dgĂ„rd och han hĂ„nglar ogenerat i kyrkbĂ€nkar och taxibilars baksĂ€ten med en stolla som som presterade 0,1 pĂ„ högskoleprovet och i dag Ă€r busfrĂ€ckt gaddad i herr Hitlers favoritfrakturstil. Den förbjöds ovĂ€ntat av nazisterna i januari 1941 för att stilen pĂ„stods ha ett ”judiskt ursprung”.

Han blev inte ’utknuffad av eliten frĂ„n varje sammanhang’ för att han Ă„t med nazister utan för att han Ă€r dum i huvudet och skriver som en kratta. Alltihop det andra tramset Ă€r nĂ„nting som Majistern har hittat pĂ„ sjĂ€lv.
Att vara en jubelidiot och inte kunna skriva Ă€r inga stora tillgĂ„ngar för den dummerjöns som önskar iklĂ€da sig Ågusts bonjour och höga hatt.

birro3

Majistern Àr oss emellan inte riktigt klok och i sjÀlva verket finns det ingen större Äsiktsfascist Àn han. Just nu hör jag pÄ nyheterna att Angela Merkel och Vladimir Putin och pÄven Franciskus har varit de tre mest inflytelserika personerna i vÀrlden Är 2015. Var blev Majistern av? Det mÄste vara den dÀr jÀvla korridoren som har slagit till igen! Död Ät alla Äsiktspoliser pÄ Àckliga PK-Söder!

Och sÄ Àr han ute med tiggarstaven igen pÄ Fejsbok för att finansiera sitt missbruk och det stÄr inte lÀnge pÄ förrÀn döskallen dyker upp bredvid mig och mina olyckliga kamrater pÄ en bÀnk i TullgÄrdsparken.

birro4