this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ont om tid

Jag har fÄtt skÀll av en före detta flickvÀn: hon sÀger att jag skriver för lÄngt. Det hÄller jag inte med om. Mn alltid Àr det nÄgot.
Stig Claesson tog upp samma Àmne pÄ Operabaren en gÄng. Det Àr nog nÄnting med hormonerna, gissade Stig över Ànnu en öl och en till brÀdden fylld askkopp. Camel utan filter: han och jag rökte bara sÄdana dÄ.
Utan varje annan jÀmförelse Àn att jag ocksÄ har varit utfattig i Paris: en svensk författare var i samma bekymmersamma situation dÀr en gÄng pÄ 30-talet. Och sÄ skickade han ett manuskript till förlaget pÄ SveavÀgen i Stockholm och bad samtidigt om ett mindre förskott. Förlaget svarade och frÄgade: MÄste du skriva sÄ lÄngt varje gÄng?
Den akterseglade i Paris skrev tillbaka pÄ ett vykort: Jag har inte tid att skriva kortare.
Det var bokförlĂ€ggaren sjĂ€lv som berĂ€ttade historien för mig en gĂ„ng. DessvĂ€rre minns jag inte lĂ€ngre vilken författare det var. Kan det ha varit… Ekelöf?
Fast Ekelöf skrev mest poesi. Dikter brukar i allmÀnhet inte vara alltför lÄnga. Om vi inte talar om mÀsterverk som Homeros Iliaden och en okÀnd anglosaxisk poet frÄn kanske 700-talet som skrev den forngermanska litteraturens frÀmsta verk: Beowulf.

Achillevs och Ajax vid spelbrÀdet
under en paus i trojanska kriget
Svartfigurig keramik
Exekias ca 530 f.Kr.
Vatikanen
Museo Gregoriano Etrusco