this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om vi ska vara noga

Jag har inte hÀngt med i alla turer och krumbukter: vem fan orkar göra det och förresten intresserar mig den dÀr Thomas Kvick eller Bergström eller vad han heter inte det minsta.
Men nÀr det nu stÄr klart att Thomas eller vad han heter har blivit frikÀnd frÄn anklagelserna att ha mördat hundrtjugoaÄtta personer eller hur mÄnga det nu var: varför sa inte alla de med vÀrsta besserwisserattityden som nu spelar apa i tidningar och teve ifrÄn redan för tjugo Är sedan nÀr hela den elÀndiga Äklagar- och rÀttegÄngscirkusen satte i gÄng?

Var var polisprofessor Leffe dÄ: han som alltid vet allting efter alla andra och som sÀger att han har löst alla ouppklarade mord i hela vÀrlden inklusive alla sÄdana som aldrig har Àgt rum fast ingen med insyn i hur riktigt polisarbete gÄr till kan erinra sig ett enda sÄdant fall som professor Leffe har klarat upp förrÀn nÄgon annan redan har gjort det och alltid pÄ sitt oefterhÀrmliga sÀtt som skulle göra en Holmes och en Hercule gröna och omskakade som varsin cocktail av avund?

leffe

Var började alltihop? Inte vet jag. Men det mÄste vÀl finnas nÄgot skÀl: jag har svÄrt att tro att samhÀllet lÄser in en annars oförvitlig mÀnniska i tjugo Är pÄ en rÀttspsykiatrisk klinik bara pÄ skoj eller kanske för att jÀvlas typ.

För att ta reda pĂ„ hur den dĂ€r mĂ€nniskan reagerar. “Vi har tagit ifrĂ„n honom allt han Ă€ger och lĂ„st in honom pĂ„ tjugo Ă„r – och titta sĂ„ konstigt han bĂ€r sig Ă„t!”

Hur Ă€r det egentligen med den dĂ€r Thomas eller vad han heter: Ă€r han riktigt klok, eller
? Hur stĂ„r det ocksĂ„ still med professor Papegoja? Är han helt och hĂ„llet hundra? Har han alla indianerna i kanoten? Egentligen? Om vi ska vara noga?

indianer1

indianer2