this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Om jag fick bestämma

Jag läste en intervju från tidigare i år med programledaren och kokboksförfattaren och matskribenten Lotta Lundgren. Hon som spelade nån sorts billig buskis i tidsotypiska kläder med Erik Haag (vem fan är Erik Haag och vad är han känd för: jag har frågat förut men aldrig fått nåt svar) i programmet Historieätarna och numera är före detta polisprofessor Leffes nyaste lekkkamrat i rutan och utanför.
Lotta ska skjuta djur med Leffe i SVT senare i år och och det var när hon snackade om det Lotta sa att det aldrig är köttet som är viktigast vid jakten utan själva skottet: dödandet.

lotta1

Det är just vad jag alltid har trott. Leffe Gevär och Janne Giljotin och alla andra idioter med bössor i skogen är inte ute efter käket. De lufsar runt i bushen eller sitter på pass i rangliga torn av bräder i den enda avsikten att MÖRDA! Det är dödandet som lockar. SKOTTET! Hur sinnessjukt är inte det!
Jag var rätt arg för en stund sen. Men nu är jag STÖRTFÖRBANNAD: det finns få saker som retar mig mer än alla jävla hobbyjägare på lyset som stövlar omkring i skog och mark och dödar oskyldiga djur!

lotta2

När Lotta inte lufsar med lustmördaren i skogen sitter hon med Leffe i hans soffa och kollar aktiekurserna med sin nya bästis. Lotta säger att hon är emot aktier men tittar i alla fall: jag antar att Lotta inte får lufsa med Leffe på vildgrisjakt annars.

Eftersom det är skottet, dödandet, som räknas och ger Lotta och Leffe jätteorgasm varje gång de trycker av kunde vildgrisarna och rådjuren i gevärssiktet lika gärna vara… människor. Skott som skott om man säger och det är väl ingen skillnad på vem eller vad Leffe och Lotta träffar med det dödande skottet.
Jag tror att Leffe och Lotta och Janne och resten av det där ruskiga gänget kunde skjuta en människa hur lätt som helst utan att fästa nån större vikt vid saken. Det är ju inte bytet utan SKOTTET det vill säga utlösningen som ger dem deras sexuella njutning par preference!
Skälet till att de inte har gjort det ännu är att de inte törs: de rättsliga konsekvenserna för den som ertappas är vida större än den blygsamma insatsen. Men vargar och Varulvar går bra. De har inga som kan föra deras talan efteråt.

Zlatan drar till skogs med med bössa i Volvos reklam medan han på femåringens vis ljudar Du gamla du fria och Token på Tullgarn syns aldrig utan engelsk herremanskostym och studsaren i högsta hugg när han inte lagar mat med håret och vispar ägg med gissa vad.

Alla skriver kokböcker i dag det är snart bara jag som inte har gjort det ännu och om du är man ska du vara uppknäppt och svettig och bära hem den nyskjutna kronhjorten eller om det är en dovhjort till din trånande kvinna som Robban i gröna trikåer och lustig mössa till prins Johan och sir Guy av Gisbourne i alla tiders bästa matinéfilm.

lotta3

Hur macho och modigt är det att på några meters avstånd döda ett försvarslöst och oskyldigt djur med jaktgevär och kikarsikte? Ständiga storviltsgubbarna Giljotins och Tokens på Tullgarn zebror och thomsongaseller betar paralyserade där de står efter safariguidens förlamande bedövningspil för att de dristiga jägarna från Sverige ska få en ny trofé att sätta på väggen.

Vad fan: matadoren på arenan riskerar i alla fall att fastna på tjurens horn!! Om jag fick bestämma blev jägarna skjutna i stället för rådjur och ripor!

lotta4