this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Offentliganställda

De där hemska poliserna i Skåne: vad ska de med alla sina register över människor till? Redan att upprätta ett sådant kartotek är kriminellt. Hur många grupper utom romer förekommer i skånepolisens olagliga register? Rätt många, skulle jag tro: varför nöja sig med tattare och resandefolk och skärslipare?
När det finns svajmastartister och och tivolidirektörer och dansbandssångare och magdansöser och smörgåsnissar som nog också lever ambulerande liv och inte alltid sover i samma säng som de gjorde igår. Lokbiträden och lättmatroser och mopedbud och orienterare och travkuskar och tidningsbud och bogserbåtsbefälhavare… ja, du hör ju själv.

Vad avser alla puckade poliser i Skåne att göra med sina mödosamt insamlade register. Samla ihop alla romer och gycklare och jungmän och jonglörer och ställa upp dem på Möllevångstorget i Malmö… och skjuta dem?
Det är väl i så fall ännu mer olagligt? Eller kanske… snart? I Sverige 2015…? Man vet aldrig. Sånt har hänt förr och inte så länge sen som du tror.

Samla ihop de där förbannade potatisgrisarna i Skåne i stället och ställ dem på botten av Vombsjön och låt dem stå där nåt år eller så bland nate och småmört. Då kanske de är lite snällare mot romer och resandefolk när de stiger upp på land igen.

Annars kunde jag tänka mig att regeringen gav alla de där idioterna sparken och satte dem att ta emot flottiga femkronorsmynt av besökarna på stans offentliga toaletter.

börshuset