this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

No problem

Den moderna mÀnniskan Àr i allra högsta grad en fallen mÀnniska. Hon vÄrdar hellre minkar Àn rÀddar det ofödda barnet. Hon stÀnger hellre av livet pÄ en gammal mÀnniska Àn rÀddar familjens egendomar frÄn varg och hon vÀdjar hellre om dÄligt samvete nÀr vi Àter kött Àn en sjuksköterskas samvete inom svensk sjukvÄrd.

Don’t despair: det Ă€r bara Tompa lĂ„ngt bort i tok i Trollebo som Ă€r ute och vinglar pĂ„ sin cykel med punktering bĂ„de fram och bak. Det Ă€r möjligt att föda upp minkar och rĂ€dda ett ofött barn. Vad Ă€r det för motsĂ€ttning i det? Det ena utesluter inte det andra. Och vad menas mer exakt med att rĂ€dda det ofödda barnet? Skulle motsatsen vara att nĂ„gon slog ihjĂ€l det ofödda? Hur skulle det gĂ„ till?
Ett sÄdant ruttet resonemang kallas att polarisera och problematisera det vill sÀga uppfinna motsatser som inte finns och jag avskyr sÄdana pissnödiga ord lika mycket som jag avskyr ordet diskurs som jag aldrig har fÄtt klÀm pÄ det vad det betyder.
Vem stÀnger hellre livet av etc Àn skjuter vargen dÀr mitt bland fÄren och Àr det inte rimligt att en barnmorska som Àr emot aborter sökte sig till en annan avdelning Àn kvinnornas klinik pÄ sjukhuset? Kanske borde hon omvÀrdera hela sitt yrkesval och jobba i ett gatukök i stÀllet men det gÄr vÀl inte heller för hon Àr sjÀlvklart emot att mÀnniskor Àter kött ocksÄ.

En brandman som vÀgrar att slÀcka eldvÄdor för att de inte har nÄgot vatten i Mali och en lÀkare som vÀgrar att behandla homosexuella pÄ grund av sin tro? En servitör som vÀgrar att servera gÀsterna sprit pÄ krogen för att han Àr nyfrÀlst och nykter alkoholist? Omöjligt.

varg