this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

No dogs allowed

Jösses! Man kunde tro att Francesco Totti har fastnat med tummen i munnen eller att Silvio Berlusconi faktiskt förlorar sin parlamentariska immunitet och kommer att uteslutas ur den italienska senaten och dÀrmed förlora mycket av sitt inflytande över landets politik.
Riktigt sÄ illa var det nu inte. Bara nÄgra hundra bÄtflyktingar, somalier mest, efter vad det sÀgs, vars fartyg fattade eld och sjönk utanför den italienska ön Lampedusa i torsdags morse och kanske sÄ mÄnga som fler Àn trehundra personer ombord inklusive flera barn omkom.

birro

Varje dag riskerar hundratals flyktingar sina liv för att illegalt ta sig in i Italien över Medelhavet frÄn Nordafrika med lÀckande likkistor till bÄtar. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR har omkring 30 000 migranter tagit sig över havet till Italien bara i Är. Alla de mÀnnsikor orÀknade som aldrig sÀtter sin fot pÄ det europeiska fastlandet utan omkommer pÄ vÀgen dit.
Torsdagens katastrof Àr bara den senaste i en serie av fartygsolyckor lÀngs Italiens kust och sÄ sent som i mÄndags drunknade tretton flyktingar sedan deras bÄt gÄtt pÄ grund utanför Sicilien.

berlusconi

Sedan Schengenavtalet infördes i EU har det blivit nÀst in till omöjligt för afrikaner att ta sig in i unionen den lagliga vÀgen trots att samtliga EU-lÀnder har förbundit sig att ge asyl till förföljda och fler tvingas dÀrför ta sig in illegalt, ofta med bÄt över havet.
Dessa tragedier till havs kan ocksĂ„ skyllas pĂ„ Berlusconis flyktingpolitik som Ă€r Europas mest hĂ„rdföra och omĂ€nskliga. Vilka problem Italien Ă€n har stĂ„tt inför − dĂ„lig ekonomi, arbetslöshet, bostadsbrist, sociala frĂ„gor eller vilken politisk frĂ„ga som helst – sĂ„ har lösningen alltid varit hĂ„rdare tag mot illegal invandring: immigrazione clandestina, som det heter pĂ„ italienska, har i mer Ă€n tio Ă„r varit ett standardord i Berlusconis populistiska vokabulĂ€r.
Italien direktavvisar farkoster som kommer över Medelhavet med afrikaner och andra invandrare. Tidigare hölls de kvar pÄ ön Lampedusa och hade chansen att i varje fall uttala ordet Asilo innan de skickades tillbaka i alla fall.
Berlusconi och hans regering har Àven gjort det olagligt att hjÀlpa invandrare som saknar papper och uppehÄllstillstÄnd. Tidigare försökte fiskare rÀdda mÀnniskor som drev pÄ övergivna farkoster: det fÄr de inte heller göra lÀngre.
MÀnniskor som hyr ut bostÀder till illegala invandrare kan straffas med upp till tre Ärs fÀngelse.

boatload

Och Ă€ndĂ„ ÄLSKAR italienare barn. Det sĂ€ger Majistern, i alla fall. Åtminstone tycker de om Majisterns barn. I Italien blir Majistern hela tiden stoppad pĂ„ gatorna av tindrande mĂ€nniskor som vill kama och fotografera hans barn. SmĂ„ svarta barn Ă€r det mindre noga med och i Sverige fĂ„r vi ont i kĂ€karna av barn nĂ€r vi inte lĂ€mnar bort dem för en fylleweekend i Barcelona.
Det finns en vÀrdig omtanke om sina medmÀnniskor i Italien som Majistern tycker mycket om.

Somalier? DÄ var de sÀkert inte kristna heller. Hur mÄnga sÄdana bor det dÀr? En procent av befolkningen? Eller kanske bara en halv om ens det? De Àr inte fler Àn att man nÀstan kan klara sig utan dem.

corpses

Och i Syrien dödas tusentals varje dag och Àr miljoner mÀnniskor pÄ flykt. Men det Àr klart: alla syrier Àr ju inte kristna och det skulle bli för besvÀrligt för Majistern att separera de ena frÄn de andra. DÀrför kollar han hellre den förbannade Bollen och hycklar medkÀnsla och solidaritet med den finkulturella södermalmselit i Stockholm Majistern sÄ gÀrna vill tillhöra och som tycker att den gott kan kosta pÄ sig ett litet fackeltÄg every now and then lÄngt borta och hundratals mil frÄn vÀrldens katastrofplatser.

Det kan inte anses vara sĂ€rskilt ‘rebelliskt’ och ‘politiskt inkorrekt’ att uttala sig till förmĂ„n för förföljda kristna nĂ€r nĂ€stan alla andra gör det ocksĂ„. Inte ens en förhĂ€rdad Varulv skulle komma pĂ„ tanken att göra nĂ„got annat. Bara det att Majistern mĂ„ste skvallra för Bladet varje gĂ„ng han flyter som ett stycke drivved med strömmen. Det finns det nĂ€stan ingen annan som gör.
Möjligen kan det uppfattas som nÄgorlunda riskabelt att offentligen ifrÄgasÀtta en mediekÄt Majisters uppriktiga medkÀnsla om nÄgon annan Àn sig sjÀlv i stÀllet för solidaritet med de kristna och de sjuka, de gamla och knarkarna, fyllona och fansken som man sade förr. Dansken?
Varulvar och Vampyrer Ă€r tuffa typer: de tycker aldrig ‘lika’. Eller ‘olika’. Det gör inte Pingviner och de som röstar pĂ„ Rabarberebellerna heller.

beast

Snart fyra Är har gÄtt sedan den förödande jordbÀvningen pÄ Haiti, dÄ nÀstan ofattbara 220 000 mÀnniskor dödades och fler Àn tvÄ miljoner blev hemlösa. NÀr vilade Majistern senast i kyrkbÀnken med ansiktet i hÀnderna och förbad för dem?
Fast vĂ€nta nu! Är det inte pĂ„ Haiti de hĂ„ller pĂ„ med sĂ„dant dĂ€r otĂ€ckt hokuspokus
 voodoo, eller vad det kallas? Ormar och tuppslagsmĂ„l och döda höns och nĂ„lar i dockor och fan och hans faster!
Det gillas inte av pÄven och Livets ord och inte heller av landets alla pingstvÀnner och vittnen med flera: de kan gott ha sina jordbÀvningar pÄ Haiti och förresten har Majistern aldrig tÀnkt Äka dit i alla fall.

baronsamedi

doll