this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

No black tomatoes

I torsdags skördades årets första svenska tomater i Viken två mil norr om Helsingborg. Odlaren Mats Olofsson plockade sex stycken och nu vill jag veta vad de röda bären som inte är det utan snarare ett slags frukter som är släkt med tobak och potatis kostade på torsdagens tomatbörs.
I Dagens Nyheter står att premiärprimörerna från Viken kostade 1 000 kronor styck och det säger Lantbrukarnas Riksförbund också medan SvD är mer moderat och nöjer sig med samma pris för ett kilo.
Det är en viss skillnad, och jag vill gärna veta innan jag går ut för att handla själv.
Men det måste väl vara tusen kronor per kilo skånska dvärgtomater och tycker inte du också att det ändå är i dyraste laget?

Årets första sex tomater är av sorten Ministar, men hos Mats O i Viken kan du även köpa randiga, svarta, gula och orange tomater. Nix, inga svarta för mig tack, och varför ska en tomat vara randig?

ICA-handlaren Anders Emanuelsson i Höganäs köpte hela fångsten till sjuårige sonen Sixten för att Sixten är antingen finsmakare eller bara en bortskämd slyngel från Skåne och äter inga andra tomater än dem från Mats O i Viken.