this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När mörkret tjuter

Nu vet vi äntligen: det är när trons ljus blandas med det tjutande och vinande mörkret inuti Majistern som han tar till två glas vin och en huvudvärkstablett för att råda bot på sin marterade själ och är en hårsmån från att dö på kuppen varje gång.
Denna huskur intas helst i skymundan på sjaskiga hotellrum i landsorten när Trio me’ Bumba Revisited har varit på turné och har kommit lätt på sne’ finns det ingen som kan säga var vi e’.

bumba1

“Jag vittnar gärna och alltid om vilket mirakel bönen är. På riktigt. Jag lever tack vare bön. Mina barn lever tack vare förbön. Jag orkar för att andra människor ber att jag ska orka.”

Det här är några andra mystiska meningar jag inte heller förstår: “Man behöver inte ta sig till Sergels Torg och rädda livet på missbrukare för att använda evangeliet i sitt eget liv. Det räcker med att se in i det egna hjärtats mörker och begär.”

Sergels torg? Vad är det för trams? Vi snackar tunga grejer nu: Vita bergen och Björns trädgård! Eller ska Majistern ha det där fikat och äta den där jävla ostmackan själv? Skulle inte förvåna mig. Han verkar vara precis sån: snål och ogin och om sig och kring sig och tänker bara på sig själv!
Jag tror att det är sånt de lär ut i Fyrislund i Uppsala.

“Lyft upp skräcken, rädslorna, skulden, synden. Gå med allt detta till korset och lägg dagligen ner det vid Jesus fötter. Inte en gång i månaden, inte bara varje söndag, utan varje dag.”

Men jag då: hur ska jag göra? Så mycket fasa och förskräckelse och skuld och synd har jag inte sparat ihop under ett helt liv att det räcker att kuta till ett kors med once a month let alone every Sunday and lo and behold EVERY FUCKIN’ DAY!

Här poserar två marsipangrisar farmför kanonfotografen. Lägg märke till att den ena grisens namnskylt är större än den andras!

bumba2